Joe Biden: E paralajmëron ISIS-K, se ende nuk e kanë mbaruar luftën me ta, Shtetet e Bashkuara të amerikës

Financial Times: Administrata e kryetarit amerikan Joe Biden është e frustruar me kryeministrin e Kosovës, Albin Kurti

Gazeta autoritative “Financial Times,  në një artikull kushtuar kryetarit të Serbisë, Aleksandar Vuçiq, dhe lojës së tij të shumëfishtë në të qëndruarit edhe me Perëndimin demokratik dhe Lindjen autokratike, ka komentuar edhe mbi çështjet e mosmarrëveshjeve Kosovë-Serbi. Gazeta  shkruan ese administrata Biden është e frustruar me kryeministrin e Kosovës, Albin Kurti. Ajo i ka kushtuar një pjesë të madhe të shkrimit eventualitetit të favorshëm për Serbinë  lidhur me ardhjen në krye të Shtëpisë së Bardhë, të Donald Trumpit dhe ish-emisarit të tij për rajonin Richard Grenell “i cili ka bërë të qartë se nuk ka kohë për qëndrimet e Albin Krutit”.. Aleatët e Grenellit përgjigjen duke treguar se si ai, në të kaluarën, i ka ushtruar presion Vuçiqit për t’u larguar nga Moska dhe e kanë shtyrë atë të diversifikojë furnizimin e tij me energji nga Rusia, e cila siguron pjesën më të madhe të gazit të Serbisë”, ka shkruar gazeta autoritative “Financial Times.

Kontrolloni gjithashtu

DW: Pasivizimi i dokumenteve në administratë shtetërore të Serbisë, ka prekur mijëra shqiptarë etnikë në Kosovën Lindore

Pasivizimi i dokumenteve në  administratë shtetërore të Serbisë  ka prekur mijëra shqiptarë etnikë në Kosovën …