Limak Kosovo
Fillimi / Lajmet / Në Gjermani po kremtohet 30 vjetori i rrëzimit të Murit të Berlinit që ndante këtë shtet

Në Gjermani po kremtohet 30 vjetori i rrëzimit të Murit të Berlinit që ndante këtë shtet

Në Gjermani po kremtohet 30 vjetori i rrëzimit të Murit të Berlinit që ndante këtë dysh këtë shtet. Rrënimi i Murit të Berlinit konsiderohet një nga ngjarjet me ndikimin më të madh në rrjedhjen e ngjarjeve në historinë më të re të Evropës. Rënia e murit më 9 nëntor, 1989, u pasua me një kryengritje paqësore dhe popullore në mbarë Gjermaninë Lindore komuniste, që ndodhi në mes të disa lëvizjeve në kombet e Evropës Qendrore që kontrolloheshin nga sovjetikët dhe që vendosën të shkëputeshin nga Moska dhe krijuan sisteme demokratike të stilit perëndimor. Për ta përkujtuar këtë datë të rëndësishme për historinë e re të Gjermanisë, kryetari i saj, Frank-Walter Steinmeier po mirëpret udhëheqësit e Polonisë, Sllovakisë, Republikës Çeke dhe Hungarisë në Berlin. Në kuadër të këtyre festimeve, është paraparë që në portën historike të Branderburgut në Berlin, do të vendosen rreth 30 mijë shirita me dëshirat e njerëzve, shpresat ëndrrat që do të jetë 150 metra e gjatë.

Kontrolloni gjithashtu

Kryetarja e Kuvendit të Kosovës, Vjosa Osmani, priti sot ambasadoren e Finlandës në Kosovë, Pia Stjernvall

Kryetarja e Kuvendit të Kosovës, Vjosa Osmani, priti sot ambasadoren e Finlandës në Kosovë, Pia Stjernvall

Kryetarja e Kuvendit të Kosovës, Vjosa Osmani, priti sot ambasadoren e Finlandës në Kosovë,Pia Stjernvall. ...