MIT KS
Fillimi / Institucionet / Në Nagac të Rahovecit filloi projekti “Rregullimi i shtretërve të lumenjve nga Hoça e Madhe, Brestoc, Hoçë e Vogël, Nagac deri në Krushë të Madhe”

Në Nagac të Rahovecit filloi projekti “Rregullimi i shtretërve të lumenjve nga Hoça e Madhe, Brestoc, Hoçë e Vogël, Nagac deri në Krushë të Madhe”

Me qëllim të parandalimit të ndotjes së lumenjve, e cila ndot në masë të madhe mjedisin, parandalimit të vërshimeve dhe rehabilitimin e atyre pjesëve që janë të nevojshme, në Ditën Botërore të Planifikimit Hapësinor, në Nagac të komunës së Rahovecit filloi projekti “Rregullimi i shtretërve të lumenjve nga Hoça e Madhe, Brestoc, Hoçë e Vogël, Nagac deri në Krushë të Madhe”, LOT 2, me vlerën: 555,535.87 €, i cili përfshin vendbanimet Hoçë e Vogël, Nagac dhe Krushë e Madhe. Në vënjen e gyrthemilit ishte i pranishëm edhe kryetari i komunës së Rahovecit Smajl Latifi.  Projekti është investim i Ministrisë së Mjedisit dhe Planifikimit Hapësinor, të cilin e implementon Komuna e Rahovecit. Ndërtimi i kolektorit të ujërave të zeza, ndërtimi i urave, ndriçimi dhe stazat për ecje janë disa nga elementet që do ta përcjellin këtë projekt, i cili do të ketë dobi të shumta për banorët e kësaj zone. Duke e ditur që shkaktari kryesor i ndotjes së lumenjve është faktori njeri, kryetari Latifi i lutë qytetarët që ta ruajmë duke shmangur të gjitha elementet që mund të çojnë në shkatërrim të kësaj që sot po fillohet të ndërtohetë.

Kontrolloni gjithashtu

Zhvillohet takimi inaugurues i projektit “Aksione të përbashkëta për mbrojtje të mjedisit”

Nën organizimin e Projekt Ekipeve të Komunës së Gazi Babës dhe Hanit të Elezit u ...