MIT KS
Fillimi / Institucionet / Në Viti u mbajtë diskutimi publik lidhur me Planin e Veprimit për Efiçiencë në Energji

Në Viti u mbajtë diskutimi publik lidhur me Planin e Veprimit për Efiçiencë në Energji

Komuna e Vitisë, ka mbajtur diskutimin publik lidhur me Planin e Veprimit për Efiçencë në Energji për vitet 2019-2021. Prezantimi i këtij plani u bë nga Zyrtari Komunal, Xhelal Musa i cili ndër tjerash potencoi se ky plan është mbështetur nga qeveria Gjermane përmes GlZ-it , Projektit të Kosovës për Efiçiencë të Energjisë dhe qeverisë komunale. Këtë projekt sipas tij e ka hartuar kompania e licencuar LINKS4, në bashkëpunim me zyrtarin Komunal për Efiçiencë të energjisë. Ai ka folur edhe rreth objektivave kryesore të këtij plani”. Objektivat e këtij plani janë zvogëlimi i konsumit të energjisë nëpër sektorët e ndërtimit të ndërtesave, transporti dhe ndriçimit publik. Përmirësimin e shërbimeve komunale, përmirësimin e komfortit të brendshëm nëpër ndërtesa publike, zvogëlimin e emetimit të C02-shit në të gjithë sektorët si dhe ngritja e vetëdijes për kursim të energjisë”, u shpreh zyrtari Musa. Ai potencoi se për komunën e Vitisë janë analizuar dy sektor të mundshëm të kursimit të energjisë si në sektorin e ndërtesave ekzistuese komunale dhe sektorin e ndriçimit publik duke bërë sipas tij zëvendësimin e llambave klasike me llamba LED. Gjatë këtij takimi ndonëse pati pak qytetarë të interesuar u parashtruan disa pyetje të cilët ju përgjigj zyrtari në fjalë. Në këtë takim kanë marrë pjesë edhe Nexhmedin Jakupi, Drejtor i Shërbimeve Publike dhe Emergjencë si dhe Ibrahim Rama, Drejtor për Ekonomi, Financa dhe Zhvillim.

Kontrolloni gjithashtu

Bilanci i sotëm me COVID në Malishevë: 1 i vdekur dhe 7 raste të reja

COVID-19, sot i ka marrë jetën një personi nga Komuna e Malishevës, ndërsa janë regjistruar ...