Në Vjenë është themeluar Shoqata e Miqësisë Austri- Kosovë

Në Vjenë është themeluar Shoqata e Miqësisë Austri- Kosovë

Në Vjenë është themeluar mbrëmë Shoqata e Miqësisë Austri- Kosovë. Kjo shoqatë ka për qëllim forcimin e lidhjeve dypalëshe në mes të dyja vendeve. Kryetar i Shoqatës është zgjedhur deputeti austriak, Lukas Mandl nga Partia Popullore Austriake. Ai deklaroi se një Republikë e Kosovës evropiane është në interes të njerëzve në Kosovë dhe në Evropë. Zëvendëskryetare e shoqatës, është zgjedhur zëvendëspresidentja e Parlamentit Evropian dhe raportuesja për Kosovën, Ulrike Lunaçek.

Kontrolloni gjithashtu

Bajram Begaj: Kosova dhe Serbia të kthehen sa më shpejt në tryezën e dialogut dhe në zbatimin e marrëveshjeve

Begaj: Të drejtat e njeriut janë ideal i përbashkët për të cilin luftojnë të gjithë popujt

Kryetari i Shqipërisë, Bajram Begaj ka vlerësuar lart dokumentin e të drejtave të njeriut dhe …