Bujar Nishani

Nëse kryetari Nishani nuk e përmbush obligimin kushtetues, shumica parlamentare do t’i drejtohet Kushtetueses për shkarkim

Deri më 23 shkurt, mazhoranca socialiste  do të presë që kryetari  e Republikës të shprehet me dekret për emërimin e 2 ministrave Arben Ahmetaj dhe Milva Ekonomi. Më pas, mazhoranca pritet t’i drejtohet Gjykatës Kushtetuese për shkelje të Kushtetutës nga kreu i shtetit me kërkesën për shkarkimin e tij. Sipas burimeve nga mazhoranca, Parlamenti nuk do të hedhë në votim dekretet e presidentit për shkarkimin e ministrave Cani dhe Ahmetaj, sikurse veproi një ditë më parë, në rast se kreu i shtetit nuk dërgon edhe dekretet e emërimeve. Burime të sigurta thanë për “Ora News”, se nga mazhoranca presin që kreu i shtetit të dekretojë edhe zëvendësimin e tyre, çka do të thotë emërimin në krye të Financave Abren Ahmetajn dhe të Milva Ekonomit tek Ekonomia. Të njëjta burime, thanë se do të presin që presidentit i Republikës të përmbushë detyrimin e tij kushtetues për dekretimin e ministrave brenda 7 ditësh, pra deri në 23 shkurt.

Kontrolloni gjithashtu

Përfaqësuesit e Qeverisë, BQK-së dhe të Trustit takohen sot për të diskutuar zbatimin e Ligjit për Rimëkëmbjen

Sot, në Prishtinë pritet të mbahen protesta për lejimin e tërheqjes së një përqindjeje të mjeteve të Trustit pensional

Sot, në orën 12.00 në Prishtinë pritet të mbahen protesta  për lejimin e tërheqjes së …