KEK
Fillimi / Lajmet / Nga java e ardhshme fillon kompensimi për mësimdhënësit e viteve të ’90-ta
Nga vitit 2012 e deri qytetarët kanë paguar nga mbi 8 milionë euro për humbjet e rrymës në veri të vendit

Nga java e ardhshme fillon kompensimi për mësimdhënësit e viteve të ’90-ta

Udhëheqësi i Departamentit të Pensioneve në Ministrinë e Punës dhe Mirëqenies Sociale, Bahri Xhaferi, ka njoftuar se janë për të gjitha përgatitjet dhe çdo gjë është gati për fillimin e kompensimit për mësimdhënësit e viteve të ’90-ta. Ai ka shtuar më tutje se beson që për të gjitha kërkesat që janë parashtruar nga 15 gushti deri tani që i kemi trajtuar për muajin nëntor pasi ka qenë një afat i përcaktuar për parashtrim të kërkesave pagesa e tyre do të bëhet këto ditë. Vlera për kontributin e mësimdhënësve gjatë viteve të 90-ta, nis nga 19 deri në 70 euro, varësisht nga koha sa kanë punuar. Kostoja e zbatimit të ligjit për vitin 2019 do të jetë 6.6 milionë euro ndërsa për vitin 2020 rreth 7.4 milionë euro. Numri i mësimdhënësve të cilat ishin të angazhuar në procesin arsimor gjatë viteve 1990-1999 llogaritet të jetë rreth 23 mijë.

Kontrolloni gjithashtu

Kryeministri i vendit, Avdullah Hoti bisedoi me drejtuesit e TRUST-it dhe të Fondit Kosovar për Garanci Kreditore

Kryeministri i vendit, Avdullah Hoti bisedoi me drejtuesit e TRUST-it dhe të Fondit Kosovar për Garanci Kreditore

Kryeministri i Qeverisë së Republikës së Kosovës, Avdullah Hoti dhe ministrja e Financave, Hykmete Bajrami, ...