KEK
Fillimi / Lajmet / Nga sot hynë në fuqi vendimi i BQK-së për shtrenjtimin e sigurimit të automjeteve, paralajmërohen protesta
Nga sot hynë në fuqi vendimi i BQK-së për shtrenjtimin e sigurimit të automjeteve, paralajmërohen protesta

Nga sot hynë në fuqi vendimi i BQK-së për shtrenjtimin e sigurimit të automjeteve, paralajmërohen protesta

Vendimi i Bankës Qendrore të Kosovës për shtrenjtimin e sigurimit të automjeteve për 26%, ka nisur të zbatohet nga sot prej kompanive të sigurimeve. Primi për sigurimin e veturës 1.8 (centimetër kub) që ka qenë 130 euro, tani prej sot është 164,62 euro ose 34.62 euro më shumë se që ishte deri dje. Derisa, drejtues të kompanive të sigurimit nuk janë deklaruar për këtë. Ndaj këtij vendimi për shtrenjtimin e sigurimeve, janë shprehur të shqetësuar edhe drejtues të Odës së Afarizmit të Kosovës, të cilët konsiderojnë se rritja e tarifave në regjistrimin e makinave me arsyetimin e falimentimit të një kompanie sigurimi nuk është arsyetim. Sipas tyre, BQK nuk duhet t’i vihet në barrë biznesit dhe qytetarëve. Ndërsa, për të shtunën, më 23 nëntor janë paralajmëruar dy protesta kundër rritjes së çmimit për sigurimin e automjeteve në Prishtinë.

Kontrolloni gjithashtu

Thaçi: 21 vjet me parë pas një lufte të pastër çlirimtare nënshkruam demilitarizimin e UÇK-së dhe themelimin e TMK-së

Thaçi: 21 vjet me parë pas një lufte të pastër çlirimtare nënshkruam demilitarizimin e UÇK-së dhe formimin e TMK-së

Janë bërë 21 që kur u themeluan Trupat Mbrojtëse të Kosovës, pra, kalimi në TMK ...