kek baneri
valamobile
mbpzhr 2018
Fillimi / Lajmet / Një panel prej tre gjyqtarësh vendosi të ndalojë të gjitha punimet në tre hidrocentrale në Veri të Shqipërisë
Gjykata Themelore ka kthyer aktakuzën për përmirësim dhe qartësim Prokurorisë Speciale të Kosovës

Një panel prej tre gjyqtarësh vendosi të ndalojë të gjitha punimet në tre hidrocentrale në Veri të Shqipërisë

Një panel prej tre gjyqtarësh në Gjykatën Administrative të Apelit në Tiranë, Shqipëri më 6 qershor 2018 vendosi të ndalojë menjëherë të gjitha punimet në tre hidrocentrale që po ndërtohen nga Dragobia Energy në Parkun Kombëtar Lugina e Valbonës. Ky vendim duhet të mbetet në fuqi deri në zgjidhjen përfundimtare të padisë së ngritur nga organizata joqeveritare TOKA dhe 27 banorë lokalë, me mbështetje kundër Këshillit Kombëtar Territorial të Shqipërisë, dhe e cila mund të zgjasë disa muaj ose vite në varësi të procesit të ankesave. Vendimi i Gjykatës së Apelit erdhi pas vendimit të mëparshëm të gjykatës për të lejuar vazhdimin e punës përkundër rastit në gjykatë. Urdhëri për ndalim fillimisht ishte kërkuar në janar 2018, si pjesë e një padie kundër KKT-së të Shqipërisë mbi vendimin e tyre për të lëshuar projektit një leje të re ndërtimi. Ish kryepolici i Kosovës, tani drejtori i AKI-së, Shpend Maxhuni ka raportuar para komisionit për Mbikëqyrjen e Agjencisë së Kosovës për Inteligjencë. Nënkryetarja e këtij Komisioni, Ganimete Musliu pas këtij takimi ka deklaruar se për dëbimin e shtetasve turq nga Kosova nuk ka ende asgjë të re derisa siç tha ajo Komisioni hetimor i themeluar për këtë çështje të i jap epilog. “Sa i përket rastit të shtetasve turq është themeluar një Komision hetimor dhe deri në epilogun që do ta jap ai Komision nuk mund të themi asgjë, ka thënë ajo. AKI-ja nuk ka më punë të tjera pos të merret me gjashtë gylenistët, për dëbimin e të cilëve ka marrë disa kritika dhe përkrahje nga krerët e vendit.

Kontrolloni gjithashtu

Në ditën e themelimit të Ushtrisë e Kosovës, Policia e gatshme të garantoj siguri në kuadër të përgjegjësive ligjore

Në ditën e themelimit të Ushtrisë e Kosovës, Policia e gatshme të garantoj siguri në kuadër të përgjegjësive ligjore

Sot në Kuvendin e Kosovës do të votohet për ndryshimin e ligjeve që mundësojnë transformimin ...