Kodi telefonik i Kosovës

Nuk është arritur marrëveshja për kodin telefonik. Brukseli pret derisa që dialoguesja Tahiri të lëshojë pe…

Edhe pas disa ditë të takimeve për çështjet e kodit telefonik në Bruksel, as sot nuk është arritur marrëveshja për implementimin e Kodit telefonik, me gjithë përparimet e vogla në disa aspekte. Ministrja Tahiri ka deklaruar se gjatë gjithë kësaj kohe delegacioni i Kosovës ka mbrojtur interesat e shtetit, ka mbrojtur marrëveshjen për telekom dhe planin aksional dhe kategorikisht ka qenë i vendosur të mos pranojë kërkesat e palës serbe që dalin jashtë marrëveshjes për telekomin. Siç është thënë edhe më përpara pala serbe duke e shkelur marrëveshjen ka kërkuar shtrirje të antenave të telekomit në të gjithë Kosovën dhe ka pasur tendenca për t’i uzurpuar asetet e telekomit të Kosovës. Delegacioni i  Kosovës zakonisht lëshon pe në radhën e dytë apo të tretë të bisedimeve, kështu ka ndodhur më shumë se dhjetëra herë deri tani, prej kur kanë filluar. Beogradi dhe Brukseli presin derisa Prishtina zyrtare të lëshojë pe gradualisht.

Kontrolloni gjithashtu

Faton Klinaku: Arrestimi i luftëtarit të lirisë, Dritan Goxhaj është bërë për t’i frikësuar njerëzit që e kundërshtojnë një gjykatë politike

Faton Klinaku, ka deklaruar se Ushtria Çlirimtare e Kosovës nuk mund të quhet ndërmarrje e përbashkët kriminale

Faton Klinaku, ushtrues detyre i kryetarit të OVL-UÇK-së, ka deklaruar se Ushtria Çlirimtare e Kosovës …