Oda Ekonomike e Maqedonisë njoftoi se me 30 mars do të presë në një takim Odat ekonomike të Kosovës dhe të Serbisë

Oda Ekonomike e Maqedonisë njoftoi se  me 30 mars do të presë në një takim Odat ekonomike të Kosovës dhe  të Serbisë ku do të diskutohet për largimin e barrierave administrative lidhur me tregtinë mes dy shteteve. Në këtë takim të parë do të diskutohet për barrierat që pengojnë bashkëpunimin ekonomik mes Kosovës dhe Serbisë.  “Takimi i parë do të zhvillohet në një dinamikë të vendosur, me qëllim që sa më shpejt të zgjidhen të gjitha çështjet kontestuese që kanë të bëjnë me barrierat administrative që pengojnë bashkëpunimin ekonomik mes këtyre dy vendeve. Kryetari i Dhomës Branko Azeski ka thënë se zgjidhja e mosmarrëveshjeve, duke përfshirë dështimin e Serbisë për të njohur dokumentet e Kosovës, është një çështje e rëndësishme ekonomike dhe politike që mund të çojë në një normalizim të marrëdhënieve të tyre. Ka marrëveshje të nënshkruara që duhet të ofrojnë një bazë dhe instrumente për një përmirësim të ndjeshëm të konkurrencës, kohezionit ekonomik dhe lidhjes së të gjithë rajonit të Ballkanit Perëndimor”, thuhet në deklaratë.

Kontrolloni gjithashtu

Gabriel Escobar: Amerika, BE-ja, NATO e të gjithë miqtë e Kosovës, e kanë të njëjtën kërkesë për qetësimin e situatës në veri

Gabriel Escobar: Amerika, BE-ja, NATO e të gjithë miqtë e Kosovës, e kanë të njëjtën kërkesë për qetësimin e situatës në veri

I dërguari i Shteteve të Bashkuara të Amerikës, Gabriel Escobar, u shpreh se Amerika, BE-ja, …