MIT KS
Fillimi / Lajmet / Organizata ERA nënshkroi Memorandum mirëkuptimi me Komunën e Pejës, Burimit, Deçanit, Junikut dhe KPK-në

Organizata ERA nënshkroi Memorandum mirëkuptimi me Komunën e Pejës, Burimit, Deçanit, Junikut dhe KPK-në

Organizata ERA nënshkroi Memorandum mirëkuptimi me Komunen e Pejes, Istogut, Deçanit, Junikut dhe Këshillin Prokurorial të Kosovës me qëllim të bashkëpunimit midis palëve për ruajtjen e Rrëqebullit Ballkanik dhe habitatit të tijë. Si rezultat, Këshilli Prokurorial i Kosovës cakton një prokuror koordinator për rastet e mbrojtjes së mjedisit dhe natyrës për Prokuroria Themelore në Pejë.

Ky bashkëpunim ka për qëllim mbrojtjen dhe ruajtjen e resurseve natyrore, duke siguruar një angazhim afatgjatë për arritjen e objektivave të përbashkëta, në veçanti të ruajtjes së Rrëqebullit të Ballkanit, habitateve të tij dhe specieve të gjahut në Kosovë.

Vlerë e shtuar e këtij bashkëpunimi është marrja e obligimit nga ana e Këshillit Prokurorial të Kosovës për caktimin e një prokurori koordinator për rastet e mbrojtjes së ambientit dhe mjedisit natyror për Prokurorinë Themelore në Pejë.

Ky Memorandum do te mundësojë kombinim e burimeve njerëzore në monitorimin e jetës së egër, rritjen e ndërgjegjesimit, organizimin e aktiviteteve të përbashkëta për mbrojtjen e mjedisit. Këshilli Prokurorial zotohet që lëndët e krimeve mjedisore të trajtohen me prioritet nga ana e prokurorëve konform detyrave dhe përgjegjësive të tyre.

Ky aktivitet u mundësua me përkrahje nga EuroNatur në kuadër të Programit për Rimëkëmbjen e Rrëqebullit të Ballkanit.

Kontrolloni gjithashtu

Takimi i radhës në Bruksel në mes të kryeministrit Hoti dhe kryetarit serb Vuçiq do të mbahet më 7 shtator

Takimi i radhës në Bruksel në mes të kryeministrit Hoti dhe kryetarit serb Vuçiq do të mbahet më 7 shtator

Më 7 shtator do të mbahet takimi i radhës në Bruksel mes kryeministrit të Kosovës, ...