Behgjet Pacolli

Pacolli: Mos i shkatërroni zgjedhjet me zhagitjen e numërimit të votave

Kryetari i AKR-së, Behgjet Pacolli ka shprehur shqetësimin e tij lidhur me zvarritjen e numërimit të votave për kandidatët, duke thënë se kjo pjesë e numërimit po shkatërron imazhin e mirë të krijuar nga votimi, andaj i bën thirrje KQZ-së që t’i japë fund, siç shprehet ai, kësaj maskarade. “Mos i shkatërroni zgjedhjet me zhagitjen e numërimit të votave për kandidat… Sipas traditës më të keqe, edhe pse rezultati për koalicione u bë publik brenda natës pas përfundimit të procesit të votimit, numërimi i votave për kandidatë vazhdon ende dhe nuk dihet kur do mbarojë. Një numër i madh votash- (gati sa një qytet i mesëm i Kosovës), është shpallur e pavlefshme E gjitha kjo është e turpshme dhe e padrejtë. A thua nuk i ka kapacitetet informatike dhe burimet njerëzore Kosova, që t’i numërojë 700 mijë vota? E gjitha kjo është atentat kundër demokracisë. Çdo zhagitje e numërimit të e shndërron çdo votë në mall shumë të shtrenjtë. Kësisoj komisionarët, numëruesit shndërrohen në viktima që mund dhe ndoshta duan të blihen, madje shtrenjtë! Lufta për çdo votë fut sherre mes miqsh, brenda një partie, brenda një koalicioni dhe krijon trafikim votash dhe kandidatësh! Kësisoj sistemi informatik bëhet i atakueshëm, i hakerueshëm nga jashtë. Kësisoj po detyrohen anëtarët e misionit evropian të vëzhgimit të zgjasin qëndrimin e tyre në Kosovë. Miqtë tanë evropianë po harxhojnë më shumë. Ne po humbin fytyrën para tyre. Unë i bëj thirrje Komisionit Qendror të zgjedhjeve t’i japë fund kësaj maskarade. Kjo pjesë e procesit, po shkatërron imazhin e mirë të krijuar nga votimi, apo numërimi i votave për subjekte. Më në fund, ky sistem zgjedhor duhet të ndryshohet menjëherë kur institucionet të fillojnë nga puna”, ka shkruar Pacolli.

Kontrolloni gjithashtu

Sot është një ditë e jashtëzakonshme, që nuk ishte menduar më parë, tha kryeministri, Edi Rama, në Samitin BE-Ballkani Perëndimor

Kryeministri i Shqipërisë, Edi Rama ka reagar lidhur me atentatin kundër, ish kryetarit amerikan, Donald Trump

Kryeministri i Shqipërisë, Edi Rama ka reagar lidhur me atentatin kundër, ish kryetarit, Donald Trump, …