PD

PD-ja nuk do të mbështesë propozimin e qeverisë për të miratuar në parim projektin me ndryshimet kushtetuese

Sot kur pritet të takohen për të biseduar anëtarët e  Komisionit për Reformën në Drejtësi, Partia Demokratike nuk do të mbështesë propozimin e qeverisë për të miratuar në parim projektin me ndryshimet kushtetuese. Ky propozim u bë gjatë mbledhjes së fundit nga kryetari i Komisionit të Reformës, socialisti Fatmir Xhafaj, pasi ekspertët ndërkombëtarë bënë prezantimin e projektit që u mbështet publikisht nga dy ambasadorët. Në qëndrimin e saj zyrtar, opozita thotë se votimi në parim në një Komision të posaçëm është një procedurë ekstra kushtetuese dhe ekstraparlamentare dhe se sipas kushtetutës nisma për ndryshimin e ligjit themeltar të shtetit merret nga jo më pak se 1/5 e deputetëve të Kuvendit. Opozita i shton argumentit të saj për të qenë të kujdesshëm me procedurat edhe faktin se hapat e ndjekur për miratimin e këtyre ndryshimeve do t’i nënshtrohen më vonë kontrollit nga Gjykata Kushtetuese.

Kontrolloni gjithashtu

Parlamenti Evropian: Pavarësia e Kosovës është e pakthyeshme, njohja nga të gjitha shtetet e BE-së do të ishte në dobishme

Parlamenti Evropian: Besueshmëria e BE-së po dëmtohet nga mungesa e suksesit në dialogun ndërmjet Kosovës e Serbisë

Parlamenti Evropian në rezolutën  që e miratoi të enjten, konstaton se besueshmëria e Bashkimit Evropian …