Limak Kosovo
Fillimi / Lajmet / PDK-ja ka dënuar veprimet e dëmshme të Qeverisë Kurti në raport me Kushtetutën dhe ligjet e Kosovës
PDK-ja ka dënuar veprimet e dëmshme të Qeverisë Kurti në raport me Kushtetutën dhe ligjet e Kosovës

PDK-ja ka dënuar veprimet e dëmshme të Qeverisë Kurti në raport me Kushtetutën dhe ligjet e Kosovës

PDK-ja  thekson se pas një varg shkeljesh kushtetuese e ligjore, kabineti i Albin Kurtit aprovoi edhe një vendim anti kushtetues e ligjor, duke përjashtuar shërbimet telekomunikuese që ofron Telekomi i Kosovës nga fushëveprimi i Ligjit për Prokurimin Publik. “Me këtë vendim skandaloz,  ka bërë një varg shkeljesh dhe ka goditur rëndë vlerat elementare të një shoqërie demokratike, duke sulmuar drejtpërdrejtë sektorin privat dhe konkurrencën e lirë. Ky akt gjithashtu përbën një kthim prapa drejt një modeli të ekonomisë shtetërore të centralizuar komuniste që gjatë shekullit të kaluar dështoi kudo ku është aplikuar në 85 vende dhe në pesë kontinente. Kosova është përcaktuar, edhe në Kushtetutë, për të ndërtuar një ekonomi liberale, bazuar mbi iniciativën e pronën private, mbi tregtinë e lirë e sundimin e ligjit. Ky vendim është në kundërshtim me përcaktimin që ka zgjedhur Kosova për tu integruar në familjen evropiane dhe frymën mbështetëse të popullit të Kosovës si ndër më pro-evropianët, thuhet mes tjerash në reagimin e PDK-së.

Kontrolloni gjithashtu

Ministri i Mbrojtjes së Kosovës, Anton Quni kërkon që shërbimi ushtarak në vendin tonë të bëhet obligativ

Ministri i Mbrojtjes së Kosovës, Anton Çuni kërkon që shërbimi ushtarak në vendin tonë të bëhet obligativ

Ministri i Mbrojtjes, Anton çuni, në mbledhjen e sotme të qeverisë ka kërkuar që të ...