KEK
Fillimi / Institucionet / Përfundoi faza e parë e repelimit të kafshëve

Përfundoi faza e parë e repelimit të kafshëve

Në kuadër të aktiviteteve për parandalimin dhe luftimin e Etheve hemorragjike krime kongo (EHKK), është i planifikuar aktiviteti i repelimit të kafshëve. Ky aktivitet në Komunën e Malishevës, ka filluar me datë 14.03.2017 dhe është përmbyllur me datë 05.04.2017. Numri i kafshëve të repeluara është rreth 16 mijë. Ka bërë të ditur, Hajdin Berisha, drejtor për shëndetësi dhe anëtar i shtabit komunal për luftimin dhe parandalimin e Etheve hemorragjike krime kongo. Kjo është vetëm faza e parë e repelimit, ndërsa do të kryhen edhe tri faza tjera deri në fund të sezonit të rrezikut nga EHKK.

“I falënderojmë të gjithë fermerët të cilët e kanë mirëpritur dhe mbështetur këtë aktivitet i cili është shumë i rëndësishëm në parandalimin dhe luftimin e EHKK. Faza e dytë e repelimit pritet të filloj kah mesi i këtij muaji, për çka fermerët do të njoftohen me kohë”,. Ka bërë të ditur Berisha.

Gjithashtu, edhe aktiviteti tjetër i rëndësisë së veçantë, ai i sensibilizimit dhe vetëdijesimit për mbrojtje nga pickimi i rriqrave, e që mund të ketë për pasojë edhe infeksion nga virusi i EHKK, në këtë kontekst janë mbajtur ligjërata në 18 shkolla fillore të mesme të ulëta, ndërsa këto ligjërata do të vazhdojnë edhe në shkolla tjera sapo të ketë përfunduar pushimi pranveror i nxënësve. Ligjëratat janë mbajtur nga profesionistë shëndetësor të QKMF ” Dr. Shpëtim Robaj ” në Malishevë.

“Përndryshe, deri më tani janë regjistrua 27 raste të pickimit nga rriqrat por që gjithçka është nën kontroll dhe rastet e deritanishme nuk kanë sjellë ndonjë shqetësim”, ka konfirmuar drejtori Hajdin Berisha.

Kontrolloni gjithashtu

Në Deçan bëhet trajnimi i stafit teknik të shkollave, për përdorimin e pompave spërkatëse për dezinfektim të shkollave

Zyrtari nga Drejtoria Komunale e Arsimit në komunën e Deçanit Zeqë Malaj, në bashkëpunim më ...