KEK
Fillimi / Lajmet / Pridërit e nxënëseve pajtohen me shtyrjen e fillimit të vitit të ri shkollor për shkak të situatës së pasigurisë
MASHT kërkon nga DKA-të që ta mbikëqyrin situatën e gripit sezonal dhe nxënësit me gripit të qëndrojnë në shtëpi

Pridërit e nxënëseve pajtohen me shtyrjen e fillimit të vitit të ri shkollor për shkak të situatës së pasigurisë

Udhëheqësi Këshillit të Prindërve të Kosovës, Bajram Beqiri, ka deklaruar për Radion Evropa e Lirë,  se një numër i madh i prindërve të nxënësve, sidomos të Komunës se Prishtinës, kanë paraqitur shqetësimet dhe kërkesat e tyre për mundësinë e shtyrjes se fillimit të vitit shkollor, për shkak të protestave të paralajmëruara. Situata aktuale politike në Kosovë dhe protesta e paralajmëruar nga disa parti opozitare, pikërisht më 1 shtator, ditën kur fillon viti i ri shkollor, ka ngritur shqetësime tek prindërit e nxënëseve, për sigurinë e fëmijëve të tyre, thonë përfaqësues të prindërve. Sipas tyre vendimi për shtyrjen e fillimit të vitit shkollor nga Ministria e Arsimit, Shkencës dhe Teknologjisë është vendim i drejtë. Ministria e Arsimit në Kosovë mori vendim, dy ditë përpara se të fillojë viti i ri shkollor, që të shtyjë deri më 5 shtator ditën e parë të shkollës, me arsyetimin e mos sigurimit në tërësi të teksteve shkollore dhe materialeve të tjera.

Kontrolloni gjithashtu

Ish-gjyqtari i EULEX-it, Malcolm Simmons sërish kërkon të raportojë në Komisionin Parlamentar për Legjislacion

Ish-gjyqtari i EULEX-it, Malcolm Simmons sërish kërkon të raportojë në Komisionin Parlamentar për Legjislacion

Ish-gjyqtari i EULEX-it, Malcolm Simmons edhe njëherë i është drejtuar me shkresë Kuvendit të Kosovës, ...