KEK
Fillimi / Lajmet / Programi i USAID-it për drejtësi e shpall Gjykatën Themelore në Prishtinë më transparenten në Kosovë
Programi i USAID-it për fuqizimin e drejtësisë e shpall Gjykatën Themelore në Prishtinë më transparenten në Kosovë

Programi i USAID-it për drejtësi e shpall Gjykatën Themelore në Prishtinë më transparenten në Kosovë

Gjykata Themelore në Prishtinë është shpallur Gjykata më transparente në Kosovë, nga programi i USAID-it për fuqizimin e sistemit të drejtësisë. Kryetarja e kësaj gjykate, Afërdita Bytyçi, me rastin e pranimit të këtij çmimi, ka thënë se ky është vlerësim i punës së institucionit që ajo drejton dhe se kjo gjykatë ka publikuar mbi 6 mijë e 500 aktgjykime në portalin e Këshillit Gjyqësor të Kosovës. Gjykata Themelore deri më tani ka arritur që në total të publikojë mbi 6 mijë e 500 aktgjykime dhe vetëm për 6 mujorin e parë ka publikuar mbi 2 mijë e 200 të tilla, duke qenë lider me numrin e aktgjykimeve të publikuara në web-portalin e Këshillit Gjyqësor të Kosovës”, ka thënë Bytyçi. Ajo po ashtu ka falënderuar USAID-in për çmimin dhe të gjitha organet brenda Gjykatës Themelore për angazhimin e tyre në publikimin e aktgjykimeve.

Kontrolloni gjithashtu

Kryetarët e Komunave kërkojnë që të shkurtohet faza e dytë e masave në mënyrë që humbjet ekonomike të mos jenë më të mëdha

Thirrjeve globale për fuqizimin ekonomik të grave i është bashkuar edhe Kosova

Nismës së Shteteve të Bashkuara të Amerikës për fuqizimin ekonomik të grave i është bashkuar ...