Zyra e Prokurorit të Specializuar shkel urdhrin e trupit gjykues në rastin e krerëve të UÇK-së

Prokuroria e Gjykatës Speciale në Hagë, zvogëlon numrin e dëshmitarëve në rastin kundër krerëve të UÇK-së

Gjykata Speciale në Hagë, ka vendosur ta reduktojë numrin e dëshmitarëve në rastin kundër krerëve të Ushtrisë Çlirimtare të Kosovës, duke shqyrtuar përmbajtjen e dëshmitarëve dhe përgatitjen e një liste të re të përfunduar. Prokuroria ka argumentuar se reduktimi i listës së dëshmitarëve është i domosdoshëm për të shkurtuar kohën dhe resurset gjatë procesit gjyqësor. Deri më 27 maj 2024, Prokuroria kishte paraqitur 67 deklarata të dëshmitarëve dhe planifikon të paraqesë edhe 104 deklarata të tjera, duke mbajtur listën e dëshmitarëve konfidenciale. Në një konferencë statusore të mbajtur më 27 maj, trupi gjykues i Gjykatës Speciale ka urdhëruar Zyrën të paraqesë një plan të detajuar për procedurat e rastit deri më 21 qershor 2024. Gjithashtu, është vendosur që njoftimi për listën e dëshmitarëve të jetë deri më 16 shtator 2024. Procesi gjyqësor kundër Hashim Thaçit, Kadri Veselit, Rexhep Selimit dhe Jakup Krasniqit nisi në prill të vitit 2023 dhe ka vazhduar me dëgjimin e mbi 70 dëshmitarëve deri më tani.

 

Kontrolloni gjithashtu

DW: Pasivizimi i dokumenteve në administratë shtetërore të Serbisë, ka prekur mijëra shqiptarë etnikë në Kosovën Lindore

Pasivizimi i dokumenteve në  administratë shtetërore të Serbisë  ka prekur mijëra shqiptarë etnikë në Kosovën …