Lajçak

Miroslav Lajçak: Gjashtë vendet e Ballkanit Perëndimor janë në procese të ndryshme të pranimit në BE

Emisari i BE-së për dialogun Kosovë-Serbi, Miroslav Lajçak, ka marrë pjesë aktive në Konferencën e Paqes dhe Rritjes së Qëndrueshme në Athinë, ku ka shprehur rëndësinë e anëtarësimit të Ballkanit Perëndimor në Bashkimin Evropian. Ai ka përmendur se gjashtë vendet e Ballkanit Perëndimor janë në procese të ndryshme të pranimit në BE, të cilat kërkojnë përputhje me standardet demokratike dhe ekonomike të Bashkimit Evropian. Procesi ka shkuar ngadalë, BE-ja ka angazhuar një paketë prej 6 miliardë eurosh pas pushtimit rus të Ukrainës, për të ndihmuar vendet në reforma dhe për të zvogëluar ndikimin e Rusisë në rajon. Sondazhet e opinionit tregojnë qëndrime të ndryshme në vendet e rajonit në lidhje me anëtarësimin në BE, me Kosovën dhe Shqipërinë që shfaqin mbështetje më të lartë dhe Serbinë që shfaq rezistence më të fortë.

Kontrolloni gjithashtu

DW: Pasivizimi i dokumenteve në administratë shtetërore të Serbisë, ka prekur mijëra shqiptarë etnikë në Kosovën Lindore

Pasivizimi i dokumenteve në  administratë shtetërore të Serbisë  ka prekur mijëra shqiptarë etnikë në Kosovën …