cameria

Prokuroria Ndërkombëtare e Hagës pranoi zyrtarisht “Dosjen Çame”

Në Den Hag të Holandës, me 17. 5. 2016, Prokuroria Ndërkombëtare e Hagës, konfirmoi me shkrim pranimin e Dosjes Çame,  kundër gjenocidit që ka  bërë Greqia mbi popullsinë shqiptare çame. Konfirmimin me shkrim e morën, Kryetari dhe atdhetari, i Shoqatës Demokratike Çamëria, në Holandë, Festim Lato, dhe Kryetari i Këshillit Ndërkombëtar të Çamërisë në Dortmund, Prof. Qemal Kryeziu. Në këtë Demonstratë për përkrahjen e “Dosjes Çame” në Holandë, qenë të pranishëm, anëtarë të Këshillave Ndërkombëtar të Çamërisë, nga Italia, Austria, Belgjika, Gjermania, Franca, si dhe nga Presheva, Medvegja, Kumanova, Tanusha, dhe Gjakova. Konfirmimi me shkrim nga Zyra e Portokollit të Hagës, ishte një emocion i veçantë, për gjithë popullin e detit që protestonte para Gjykatës së Hagës. Çështja Çame po ecën udhës së mbarë! Urime gjithë Kombit! (Rrustem Geci – Këshilltar i Këshillit Ndërkombëtar Çamëria në Dortmund).

Kontrolloni gjithashtu

Bajram Begaj: Kosova dhe Serbia të kthehen sa më shpejt në tryezën e dialogut dhe në zbatimin e marrëveshjeve

Begaj: Të drejtat e njeriut janë ideal i përbashkët për të cilin luftojnë të gjithë popujt

Kryetari i Shqipërisë, Bajram Begaj ka vlerësuar lart dokumentin e të drejtave të njeriut dhe …