leoni

Prokuroria Speciale ka ngritur aktakuzë kundër 24 të pandehurve për vepra të ndryshme penale

Prokuroria Speciale ka ngritur aktakuzë për sikur thuhet, vepra penale të kryera gjatë gjykimit të rastit “Drenica”. Aktakuza përfshin veprat penale të specifikuara si  keqpërdorim i pozitës apo autorizimeve zyrtare, ikje e personave të privuar nga liria, mundësimi i ikjes së personave të privuar nga liria, lirimi i paligjshëm i personave të privuar nga liria, pengimi i dëshmive apo i procedurave zyrtare, kërcënimi gjatë procedurave penale, dhe pjesëmarrja në grup të organizuar kriminal apo organizimi i grupit të organizuar kriminal. 24 të  pandehur akuzohen për një numër veprash që kanë të bëjnë me trajtimin e të burgosurve nga ana e Shërbimit Korrektues të Kosovës, ikjen e të burgosurve nga Spitali i Prishtinës në maj të vitit 2014, kujdesin mjekësor që u është dhënë disa të burgosurve dhe kërcënimin e dëshmitarëve gjatë gjykimit të rastit ‘Drenica’.

Kontrolloni gjithashtu

Ramush Haradinaj: AAK po rritet në Gjermani, jemi bashkë në përkushtimin tonë për ta orientuar vendin drejt zhvillimit

Kryetari i AAK-së, Ramush Haradinaj, ka theksuar rëndësinë e bashkatdhetarëve në çdo proces për të …