Qeveria e Kosoves

Qeveria e Kosovës ka shprehur shqetësim për ndalimin e Gafurr Dugollit nga policia sllavomaqedonase

Qeveria e Kosovës, ka shprehur shqetësim për ndalimin e shefit të Protokollit në Ministrinë e Forcës së Sigurisë së Kosovës, Gafurr Dugolli, nga ana e autoriteteve maqedonase, duke kërkuar lirimin e menjëhershëm të tij. Ndalimi i z. Dugolli në pikë kalimin kufitar Kosovë-Maqedoni, është bërë duke u bazuar në fletarrestet jolegale serbe, me pretendimin tashmë të njohur ‘për kryerje të krimeve të luftës’. Qeveria e Kosovës fton Republikën e Maqedonisë dhe të gjitha shtetet fqinje e më gjerë, që të mos ndërmarrin veprime policore ndaj shtetasve të Republikës së Kosovës duke u bazuar në listat e Serbisë, të cilat janë të hartuara në shpërputhje të plotë me aktet juridike dhe praktikat ndërkombëtare në këtë fushë. Qeveria e Republikës së Kosovës, po ashtu, thotë se do të kërkojë me insistim nga autoritetet e Bashkimit Evropian si dhe partnerët strategjikë të Republikës së Kosovës që të përdorin ndikimin e tyre te Serbia për t’i dhënë fund përndjekjeve të karakterit të tillë ndaj qytetarëve të Kosovës. “Qeveria e Kosovës është informuar se Serbia para pak ditësh, duke shkelur çdo praktikë ndërkombëtare, ka përditësuar listën e re, ku sërish janë përfshirë qytetarë dhe personalitete të Republikës së Kosovës, me ç’rast i konsideron ato akte krejtësisht të pavlera dhe të cilat duhet të injorohen e të mos merren fare parasysh nga shtetet fqinje dhe me gjerë”, thuhet në komunikatën e Qeverisë së Kosovës. Qeveria edhe kësaj radhe ka fshehur rastet e ndalimit të ish luftëtarëve të lirisë edhe në pikat kufitare të Kosovës  me Shqipërinë.

Kontrolloni gjithashtu

Ambasadorët e disa vendeve në Tiranë bënë homazhe te Varrezat e Dëshmorëve për 29 Nëntorin, Ditën e Çlirimit të Shqipërisë

Ambasadorët e disa  vendeve të botës të akredituara në Tiranë kanë bërë homazhe te Varrezat …