Shpenzimet e ish-kryeministrit, Ramush Haradinaj dhe ish-ministrave të Kosovës pas dorëheqjes më 19 korrik 2019

Qeveria e Kosovës në mbledhjen e rregullt të mbajtur sot ka miratuar draft-kodin e Procedurës Penale

Qeveria e Kosovës në mbledhjen e rregullt ka miratuar draft-kodin e Procedurës Penale. Me këtë rast, ministri i Drejtësisë, Abelard Tahiri ka thënë se ky Kod është harmonizuar me 12 aktet e Bashkimit Evropian. “Nga 457 nene 220 prej tyre janë shqyrtuar dhe riformuar sipas praktikave më të mira ligjore dhe gjyqësore. Ky kod është harmonuzur me 12 aktet e BE-së”, ka deklaruar Tahiri. Ai bëri të ditur se në mesin e ndryshimeve që janë bërë në këtë kod, është paraparë edhe suspendimi i gjithë personave zyrtar për të cilët ngritët aktakuzë. “Ndryshimet themelore në këtë kod kanë të bëjnë me suspendimin e zyrtarëve të lartë për të cilët ngritët aktakuzë, pra kjo vlen për të gjithë personat zyrtar të akuzuar për vepra të korrupsionit”, tha Tahiri.

Kontrolloni gjithashtu

Tajar Kağan Ataj: 100-vjetori i marrëdhënieve diplomatike Turqi-Shqipëri, shënon një periudhë e veçantë në mes të dyja vendeve

Tajar Kağan Ataj: 100-vjetori i marrëdhënieve diplomatike Turqi-Shqipëri, shënon një periudhë e veçantë në mes të dyja vendeve

Duke folur për Agjencinë Anadolu, ambasadori i Turqisp, në Tiranë, Tajar Kağan Ataj   vlerësoi marrëdhëniet, …