Qeveria e Serbisë bëhet gati ta rrënojë një xhami në ndërtim e sipër në Beograd, ku dikur kishte 274 faltore të tilla

Qeveria e Serbisë bëhet gati ta rrënojë një xhami në ndërtim e sipër në Beograd, ku dikur kishte 274 faltore të tilla

Beogradi dikur kishte 274 xhami e mesxhide, tani ke mbetur vetëm një dhe ajo rrezikon të rrënohet, meqë nuk ka leje ndërtimi. Xhamia po ndërtohet me mjete vetanake të besimtarëve, në vendin e quajtur  “Fusha e Zemunit”. Në atë vend,  pa leje është ndërtuar edhe kisha ortodokse serbe si dhe  më shumë se 500 objekte të tjera. Ekipi qeveritar i rrënimit, në shenj të ditës së Beogradit ishin nisur për ta rrënuar xhaminë, të cilën e kanë ruajtur besimtarët islamë të vendit. Myezini i xhamisë, Dashtim Gashi ka treguar për Al-Xhazira se me ditë të tëra ai dhe besimtarët islamë po mbajnë kujdestari,  me qëllim për të mos lejuar rrënimin e faltores  së tyre, në vendin ku jetojnë më shumë se 500 familje me fe islame.

Kontrolloni gjithashtu

Lumir Abdixhiku: Pas një viti me marrëveshjen e Qeverisë Kurti nuk do të flitet më për Asociacion, por për autonomi territoriale

Lumir Abdixhiku: Projekt-statuti i Asociacionit është një autonomi me rrugëtim potencial për federalizim

Kryetari  i LDK-së, Lumir Abdixhiku, ka folur lidhur me  çështjen e dialogut me Serbinë dhe …