mbpzhr 2018
Airport Adem Jashari
MIT
kek
Fillimi / Lajmet / Ragmi Mustafa thotë se 14 korriku i vitit 2018 e bëri fakt të pakthyeshëm Kosovën Lindore në dialogun Kosovë – Serbi
Ragmi Mustafa thotë se 14 korriku i vitit 2018 e bëri fakt të pakthyeshëm Kosovën Lindore në dialogun Kosovë – Serbi

Ragmi Mustafa thotë se 14 korriku i vitit 2018 e bëri fakt të pakthyeshëm Kosovën Lindore në dialogun Kosovë – Serbi

Sot është bërë një vit që kur është aprovuar Deklarata Politike nga Kuvendi i Këshilltarëve Shqiptar të  Kosovës Lindore i përbërë nga përfaqësuesit politikë e institucional të Preshevës, Bujanocit dhe Medvegjës. Kuvendi konstatoj para një viti, se “pa zgjidhjen e të drejtave të shqiptarëve në këtë, nuk mund të ketë normalizim të mirëfilltë mes Republikës së Kosovës dhe Republikës së Serbisë”, ka theksuar Ragmi Mustafa, kryetar i Këshillit Kombëtar Shqiptar.  Sipas tij ky akt politikë kurajoz, përveç që nxiti një diskutim mirëfilli në rajon dhe komunitetin ndërkombëtar. Gjithashtu, e bëri fakt të pakthyeshëm Kosovën Lindore në dialogun Kosovë – Serbi.

“Kuvendi i Këshilltarëve shqiptarë të Luginës së Preshevës kërkoi; “nga Parlamenti, Presidenti dhe Qeveria e Republikës së Kosovës angazhim në funksion të realizimit të kërkesave politike të shqiptarëve. Ndër të tjera ishte kërkuar edhe: a) Realizimin e plotë të të drejtave kolektive të shqiptarëve, konform standardeve më të larta të parapara me dokumentet përkatëse të OKB-së, Bashkimit Evropian dhe Këshillit të Evropës , si dhe praktikave përkatëse (Ishujt Olland, Tiroli Jugor dhe në Kosovë); b) Ngritja substanciale e Monitorimit të vazhdueshëm te Bashkësisë ndërkombëtare me qëllim të vlerësimit real të pozitës së shqiptarëve në Luginë të Preshevës; c) Nga të gjitha palët pjesëmarrëse në dialogun e Brukselit ndërmjet Kosovës dhe Serbisë të përfshihet edhe statusi politik i shqiptarëve të Luginës së Preshevës dhe zgjidhja të kërkohet me aplikimin e parimit të RECIPROCITETIT, me të drejtat e serbëve në veri të Republikës së Kosovës. Vendet e Ballkanit Perëndimor gjenden në procesin e pakthim drejt integrimit në Bashkimin Evropian. Lugina e Preshevës nuk guxon të mbetet rajoni më i diskriminuar dhe ekonomikisht më i pazhvilluar, si pasojë e politikës diskriminuese shtetërore të Serbisë”, ka shkruar ndër të tjera Mustafa.

Kontrolloni gjithashtu

Ramush Haradinaj thotë se me nder kam mbrojtur të drejtën tonë, dje, sot dhe do ta mbrojë gjithmonë

Ramush Haradinaj thotë se me nder kam mbrojtur të drejtën tonë, dje, sot dhe do ta mbrojë gjithmonë

Kryeministri i dorëhequr Ramush Haradinaj postoi në rrjetin social një postim pak para nisjes drejt ...