leoni

Rifat Jashari

Rifat Jashari: Po më kënaqet shpirti kur ju shoh të rreshtuar këtu, ku dikur ishin ushtarët e pushtuesit serb

Vëllai i Legjendarit, Adem Jashari, përfaqësuesi i familjes, Rifat Jashari ka folur në Kazermën e FSK-së  me rastin e Epopesë së UÇK-së. Ai ka thënë se ndjehet mirë kur sheh ushtarët e Forcës së Sigurisë së Kosovës. Po më kënaqet shpirti e zemra kur po ju shoh juve ushtarë tanë që jeni rreshtuar këtu, ku ma herët janë rreshtuar forcat serbo-sllave, tha  Rifat Jashari, i cili i ka porositur të gjithë që të ruhet gjaku i atyre që kanë rënë dhe të dërgohet amaneti i tyre aty ku dëshiruan ata. Kjo sipas tij, arrihet vetëm së bashku ka nënvizuar Rifat Jashari.

Kontrolloni gjithashtu

Rikthehet pllaka përkujtimore e okupatorëve serbë në luftërat e viteve 1912-1918, kur ata pushtuan dhe e masakruan Kosovën

Dioqeza Serbe e Rashkës-Prizrenit, në bashkëpunim me Ambasadën e Francës në Kosovë, e kanë kthyer …