MIT KS
Fillimi / Analiza / RKL: Si u titullua video-fjalimi i kryetarit të Kosovës, Hashim Thaçi në shumicën e medieve në Kosovë?
RKL

RKL: Si u titullua video-fjalimi i kryetarit të Kosovës, Hashim Thaçi në shumicën e medieve në Kosovë?

Duke qenë se pjesa dërrmuese e medieve, lajmet i postojnë pasi i shkarkojnë me “Sopy past”, edhe titulli i lajmit apo njoftimit të paraqitjes publike të kryetarit të Kosovës, Hashim Thaçi, ishte reduktuar në dorëheqjen e tij, pavarësisht se poenta nuk ishte fare te dorëheqja, por te akuza dhe padrejtësia që iu bë atij, luftës së UKÇ-së dhe pavarësisë së Kosovës. Titulli i lajmit u mor nga mediumi që më së shumti e ka sulmuar kryetarin e Kosovës, Hashim Thaçi, dhe dyshohet me të drejtë se bosi mafioz e kësaj kompanie mediatike, kishte  dhe ka “lidhje intimiteti politik”  me Dik Martin dhe me tërë elementët pro-serbë, kundër luftës së UÇK-së, në Kosovë.

Shembuj:

Presidenti Hashim Thaçi ka dhënë kumtin të hënën në darkë se do ta braktisë pozitën e kreut të … Thaçi paralajmëron dorëheqje nëse konfirmohet aktakuza … në emër të krejt njësive që e përbëjnë (Koha Ditore, KohaVision, Koha.net, Botimet …

Thaçi paralajmëron dorëheqjen – Tv Klantvklan.al › thaci-paralajmeron-doreh…

Tv Klan Thaçi paralajmëron dorëheqjen Kosova. … në Hagë presidenti Hashim Thaçi i është adresuar qytetarëve me një videomesazh.

Thaçi paralajmëron dorëheqjen, nëse Kuvendi s’ia aprovon …www.epokaere.com › thaci-paralajm…

Thaçi paralajmëron dorëheqjen, nëse Kuvendi s’ia aprovon marrëveshjen me Serbinë. 25 shkurt 23:40. Presidenti i Kosovës, Hashim Thaçi, ka folur për …

Thaçi paralajmëron dorëheqjen: Nësë aktakuza konfirmohet …lapsi.al › 2020/06/29 › thaci-paralaj…

Presidenti i Kosoves Hashim Thaçi paralajmeroi doreheqjen nese konfirmohet aktakuza nga Gjykata SPeciale. “Prandaj apeli me të cilin dua ta …

Thaçi paralajmëron dorëheqjen, nëse… – Radio Rinia Gjilan …www.facebook.com › photos › thaçi-…

Thaçi paralajmëron dorëheqjen dhe shkund BE: Po na … – Sotsot.com.al › politike › thaci-paralajm…

Thaçi paralajmëron dorëheqjen dhe shkund BE: Po na diskriminon përballë Serbisë, vlerat e SHBA nuk i ulin dot me intriga e akuza false. Shkruar nga Kliti …

Marrëveshja me Serbinë, Thaçi paralajmëron dorëheqjen …balkanweb.com › marreveshja-me-se…

… Bujanovci i bashkëngjiten Kosovës me marrëveshje, dhe Kuvendi i Kosovës nuk e aprovon, unë jap dorëheqje, ose shpall referendum”, tha presidenti Thaçi, …

Marrëveshja me Serbinë, Thaçi paralajmëron dorëheqjen …spektri.tv › marreveshja-me-serbine-t…

Presidenti i Kosovës Hashim Thaçi deklaroi se nëse marrëveshja me Serbinë nuk do të kalojë në Kuvendin e Kosovës do të japë dorëheqje. “Edhe kritikët të …

Janë më mijëra tituj të tillë, në Google,poentën kryesor të fjalimit të kryetarit, Hashim Thaçi, e reduktojnë te dorëheqja, jo te skandali i Prokurorisë së Gjykatës Speciale, jo te kontributi i Thaçit në çlirimin e Kosovës, jo te segmentet e tjerë simptomatikë që ilustrojnë brendinë, por vetëm me titullin sensacional lidhur me dorëheqjen.

Krejt kjo nuk ka si të mos na kujtojë veprimin e deleve, këtyre kafshëve të buta, për të cilat Aristoteli ka thënë se janë qeniet më të marra dhe më të pandjeshme. Ky përkufizim ka të bëjë me këtë kategori gazetarucësh, të cilët veprojnë si delet. Nëse një dele bie në përrua qoftë edhe rastësisht, të gjitha të tjerat i vënë pas. Po qe deles i therin  qengjin, ajo nuk gërvallet, sikur bëjnë kafshët e tjera, por ha barë, madje edhe te gjaku i qengjit të vet.

Duke marrë para sysh këtë dhe shumë raste të tilla, logjika e shëndoshë dhe kreative e çdo njeriu kupton se pjesa dërrmuese e medieve në vendin tonë janë si kori i bretkosave, janë kori i mimikërisë, që nuk mendon me kokën e vet, por i bashkohet fushatës, “haj-huj, hej-hoj”. Janë me shumicë shfletuesit e lexuesit, të këtij një rangu, që u besojnë medieve të tilla, pa marrë parasysh aforizmin kuptimplote të Sami Frashërit, “Njeriut që beson shumë nuk bën  t’ i tregohen përralla, sepse i merr për të vërteta.

Ja si vepron “kazani mediatik shqiptar” në përpjekje për ta zier lajmin e paragjykimit të dorëheqjes, së kryetarit Hashim Thaçi. Në këtë grackë të ngritur të teknikës “Copy past” mjerisht bien edhe disa medie që pretendojnë se janë serioze dhe që janë të paanshme.

Kontrolloni gjithashtu

KMDLNJ: Aktakuza e Prokurorisë së Gjykatës Speciale kundër Thaçit e Veselit, është ndërhyrje në procesin e bisedimeve

KMDLNJ: Aktakuza e Prokurorisë së Gjykatës Speciale kundër Thaçit e Veselit, është ndërhyrje në procesin e bisedimeve

Këshilli për Mbrojtjen e të Drejtave dhe Lirive të Njeriut (KMDLNj) e ka quajtur pamflet ...