KEK
Fillimi / Lajmet / ‘Rruga e Kombit’ i jepet me koncesion kompanisë turke për 30 vjet
‘Rruga e Kombit’ i jepet me koncesion kompanisë turke për 30 vjet

‘Rruga e Kombit’ i jepet me koncesion kompanisë turke për 30 vjet

Ministria e Transporteve në Republikën e Shqipërisë ka njoftuar sot se ka përzgjedhur një kompani turke që do të mirëmbajë ‘Rrugën e Kombit’, përkatësisht segmentin Milot-Morin, në një periudhë 30-vjeçare. Nga tri oferta sa ishin paraqitur, në rrethana të pasqaruara fituese është shpallur një kompani turke të cilës i është dhënë koncesioni për mirëmbajtjen e autostradës. Komisioni i Vlerësimit të Ofertave vendosi të shpallë ofertë të preferuar, atë të paraqitur nga bashkimi i përkohshëm i shoqërive i kryesuar nga “Vendeka Bilgi Teknolojileri Ltd”. Kundër këtij vendimi mund të ushtrohet ankim ne Komisionin e Prokurimit Publik. Kjo do të thotë që shqiptarët do të duhet të paguajnë për automjetet e tyre 5 euro për çdo lëvizje në këtë autostradë. Çka është më shqetësuese, tarifa për autobusë dhe kamionë do të jetë më e lart sesa kaq, por çmimi përfundimtar do të negociohet gjatë muajve në vijim.

Kontrolloni gjithashtu

392 persona të infektuar, 222 të shëruar dhe 6 të vdekur

Instituti Kombëtar i Shëndetësisë Publike të Kosovës njofton se gjatë 24 orëve të fundit, në ...