Fillimi / Kultura / Rrustem Geci: FLAMUR SHQIPTAR

Rrustem Geci: FLAMUR SHQIPTAR

Shqipëri e gjitha kohërave


bijë e bir e ke Kosovën


bijë e bir e ke Shqipërinë


bijë e bir e ke Çamërinë


 


Jem një Komb, një Flamur


Një e folur, një e shkruar


Dje dhe sot, sot dhe nesër


Jem shqiptar përgjithmon


 


 I nderuar flamur kombëtar


këngës tënde i betohemi


i lavdishëm nëpër beteja


i lavdishëm dhe në fitore


 


 O flamur, flamur shqiptar


trojeve të shqipes je i parë


tokë e qiell i kam me gjak


në Preshevë dhe nëTetovë


 


 Jem një Komb, një Flamur


një e folur, një e shkruar


vetja jam edhe në Shkup


dje e sot dhe përgjithmon


 


 Çamëri, o tokë Shqiptare


Je e bimur o shpirt ku je


Dje e sot, dhe përgjithmon


Jem një komb, një flamur!..

Kontrolloni gjithashtu

Veli Veliu

VELI VELIU: ME NIPIN DIONIN

    Gjyshi është më i fortë, O Dion bashkë me ty! Mëmëdheut i del ...