KEK
Fillimi / Opinione / Ruzhdi Jashari: Vuçiq të shpallet “persona non grata” në Kosovë
Ruzhdi Jashari

Ruzhdi Jashari: Vuçiq të shpallet “persona non grata” në Kosovë

Pas deklaratave, qȅ sot i bȅri Vuçiqi, po del se vet ai, tȅ ket qenȅ nȅ dijeni, pȅr krimin e forcave tȅ ushtrisȅ dhe policisȅ serbe nȅ REҪAK. Kȅshtu, i njejti po del se ishte vet nxitsi, ideatori dhe pjesmarrȅsi i drejtperdrejt, nȅ ushtrimnin e krimeve dhe masakrave serbe nȅ KOSOVȄ! Me kȅtȅ deklarat, ai dhe elita rreth tij, po i amnistojnȅ krimet dhe gjenocidin e Sȅrbisȅ tȅ kryera gjatȅ luftȅs sȅ viteve 98/99 nȅ Kosovȅ. Vuqiq dhe kriminelȅt serb, qȅ masakruan e dogjȅn pȅr s`gjalli qytetarȅ tȅ shumtȅ, bashkȅ me foshnjat e tyre tȅ posalindura, masakruan qindra e mijȅra qytetarȅ, dogjȅn e vodhȅn pasurit nȅpȅr fshatrat anȅ e mbanȅ Kosovȅs  nuk po distancohȅn nga krimet dhe gjenocidi tȅ cilin e ushtruan nȅ KOSOVȄ! Si ka mundȅsi pra, njȅ kriminel lufte si VUQIQ, tȅ ledhatohȅt nga bota perendimore e vlerave tȅ drejtȅsisȅ, lirive univerzale tȅ njeriut dhe tȅ demokracisȅ, kaq shum, i cili ȅshtȅ shȅndrruar nȅ portparoll tȅ kriminelȅve serb. Vuqiq nga Kosova dhe BE duhet tȅ SHPALLET PERSON NONGRATA, dhe ndaj tij tȅ ushtrohet padi pȅr krimet e luftȅs, dhe krimet kundȅr njerzimit, i cili edhe sotȅ e kȅsaj dite po i mbron krimet dhe gjenocidin serb, tȅ kryer mbi popullsinȅ e pafajshme dhe tȅ pambrojtur nȅ Kosovȅ dhe ish Jugosllavi, nȅ vend qȅ tȅ skuqet, tȅ marrohet, tȅ turprohet dhe tȅ distancohet nga keto krime, ai po del se ishte vet ideatori i kȅtyre krimeve..! Nȅ vlerat universal tȅ njeriut dhe tȅ drejtȅn pozitive ndȅrkombȅtare, ai qȅ i mbron dhe arsyeton krimet e ushtruara ndaj njȅ populli, ȅshtȅ njȅkohȅsisht vet kriminel, bile akoma mȅ keq se sa vet kryesit e krimit. Ky pra ȅshtȅ Vuqiqi.

Politika dhe instrumenti i saj diplomacia, tȅ veprojnȅ dhe ta bȅjnȅ punȅn e tyre qȅ ua kȅrkojnȅ, qindra e mijȅra familjarȅ tȅ t`masakruarȅve, tȅ zhdukurve, atȅdheu i ynȅ dhe mbarȅ civilizimi pa dallim kufinjȅsh, qȅ e keqja kobȅzez dhe nacionalizimi ugurzi serbian tȅ gozhdohet nȅ kryqin, dhe ti prehet rruga pa mundȅsi kthimi dhe replikimi tȅ zezave qȅ panȅ popujt joserb, veqmas populli ynȅ shqiptar nȅn okupimin serb.Populli ynȅ i dashur vuajti nen zgjedhȅn e kȅsaj krijese nȅpȅr shumȅ shekuj, duke pȅrjetuar gologotȅn e tmerrshme ndȅr vite; 1877-1878…… 1912-1913, 1914-1918, 1941-1945. Nuk harron ky popull se, nga rexhimet e njȅpasnjȅshme serbe, qindra e mijȅra tȅ rinjȅ e tȅ reja, ishin helmuar, ishin burgosur, ishin larguar nga shkollat, u ishte marrȅ buka nga goja, ishin kastruar e poshtruar, ishin pȅrzan e dȅbuar nga vatrat e tyre, vetȅm pse mendonin `shqip` dhe artikulonin mendimin e tyre `shqip` duke dhȅnȅ alternativat e tyre tȅ qeversisjes dhe organizimit politik, duke artikuluar pastȅr aspiratȅn e qytetarȅve tȅ Kosovȅs pȅr VETVENDOSJE dhe liri. Pȅrsekutimet nuk i harron ky popull asnjȅher. E tȅrȅ kjo energji e jona mllefi do tȅ pȅrkthehet nȅ forcimin dhe kalitjen politike, tȅ forcimit tȅ shtetndȅrtimit tonȅ, me politika dhe politikan, qȅ do ti shȅrbejnȅ popullit dhe tȅ ardhmȅs sonȅ, qȅ nuk i harrojnȅ dhimbjet dhe vuajtjet e popullit tonȅ, pȅr njȅ Kosovȅ tȅ zhvilluar, demokratike dhe tȅ barabart pȅr tȅ gjithȅ, duke e larguar karrjerizmin dhe knaqȅsitȅ personale foteleske, nga kauzat politike tȅ cilat Kosovȅs nuk i sollȅn tȅ mira asnjȅher. Udhȅheqȅsit duhet ta dinȅ, se kanȅ llogaridhȅnie dhe janȅ pȅrgjegjȅs para popullit dhe asasi VUQIQAT nuk mund t`kalojnȅ pran nesh dhe para nesh pa e merr ndȅshkimin e drejtȅsisȅ. Dhe se varfria ekstreme deri nȅ nȅnshtrim nuk mund tȅ kalojȅ nȅn pasurimet milionshe tȅ oligarkȅve, politik kjo e keqe qȅ po reflekton edhe talljen e Vuqiqve dhe llojit te tyre me Kosovȅn. Shpresojmȅ dhe t`punojmȅ, pra, pȅr ditȅ tȅ mira.

Kontrolloni gjithashtu

Xhevat Bislimi

Xhevat Bislimi: Përpjekjet shqiptare dhe përpjekjet antihistorike e antishqiptare të jugo-kosovarëve

FOKUSI tek prodhuesit vendor- Kriza që ka shkaktuar pandemia COVID 19 është jo vetëm shëndetësore, ...