Sarrazin: Rruga në të cilën po ecën qeveria e zotit Kurti në dialog mund të mos jetë e mirë në interesin e Kosovës

I dërguari i posaçëm i Gjermanisë për Ballkanin Perëndimor, Manuel Sarrazin, ka shfaqur dyshimet e tij nëse qasja e kryeministrit, Albin Kurti në dialog me Serbinë, do të jetë në interes të Kosovës. Ai ka kërkuar më shumë vullnet politik dhe që palët të ndërmarrin veprime konkrete dhe ka theksuar se nuk është detyra e Bashkimit Evropian të jetë arbitër. “Rruga në të cilën po ecën qeveria e zotit Kurti në dialog, në planin afatgjatë, kam frikë se kjo mund të mos jetë e mirë në interesin e Kosovës, për afrimin me Bashkimin Evropian. Kam frikë se kjo mund të çojë më shumë në një drejtim të mbështetjes tek vetja dhe humbjes së mundësive për të shkuar drejt Bashkimit Evropian”, ka deklaruar mes tjerash, i dërguari i posaçëm i Gjermanisë për Ballkanin Perëndimor, Manuel Sarrazin në një intervistë për Abcnews.al.

Kontrolloni gjithashtu

Ejup Maqedonci: Serbia me qasjen e saj hegjemoniste dhe agresive karshi Kosovës do të bëjë që tensionet të vazhdojnë

Ministri i Mbrojtjes së Kosovës, Ejup Maqedonci, dje pas bllokimit në kufi me Serbinë të …