Agim Shahini

Shahini: Koeficienti i pagave prej 105 euro, po dëmton punëtorët e të gjithë sektorëve

Kryetari i Aleancës Kosovare të Bizneseve, Agim Shahini ka vlerësuar se koeficienti i pagave prej 105 euro, po dëmton punëtorët e të gjithë sektorëve. “Ligji i Pagave dhe përcaktimi i koeficientit i cili është premtuar më shumë dhe është marrë vendim më pak e dëmton drejtpërdrejtë punëtorët e sektorëve të ndryshëm me sektorin publik, po ashtu edhe me sektorin privat prandaj ish dashtë që në kuadër të kësaj krize që neve po na prek vazhdimisht dhe jemi duke u përballuar me të edhe pagat të rriten në nivel të inflacionit, në nivel të devalvimit të euros dhe të rritjes së çmimeve. Nisur nga ky fakt, edhe 135 euro, koeficienti është i vogël, por Qeveria e vendit e ka bërë një vendim jo transparent deri në momentin e fundit e me gjasë, Sindikatat në këtë rast e kanë humbur fuqinë e vet për të lobuar më shumë për punëtorët e sektorit publik dhe po pajtohen. Punëtorët e shumë sektorëve kanë pakënaqësi të madhe dhe Qeveria duhet të dëgjojë zërin e tyre” ka thënë mes tjerash për Ekonomia Online, ekonomisti, Agim Shahini.

Kontrolloni gjithashtu

Albin Kurti: Komunitetet janë pasuri për Kosovën, i dimë sfidat që ekzistojnë për bashkëqytetarët tonë romë, ashkali dhe egjiptianë

Kryeministri i Kosovës dhe kryetar i Vetëvendosjes, Albin Kurti, sfidon dhe përçmon opozitën për zgjedhjet e ardhshme

Kryeministri i Kosovës dhe kryetar i Vetëvendosjes, Albin Kurti, sfidon opozitën për zgjedhjet e ardhshme. …