Shënohet 22-vjetori i Betejës së Jezercit në Zonën Operative të Neredimës

Shënohet 22-vjetori i Betejës së Jezercit në Zonën Operative të Neredimës

Sot shënohet 22-vjetori i Betejës së Jezercit, njëra ndër betejat më heroike të luftës së UÇK-së në Zonën Operative të Neredimës. 28 shtatori i vitit 1998, për luftën e UÇK-së shënon ditën e  zhvillimit të një beteje të përgjakshme në këtë zonë. Atë ditë  ishte angazhuar në mbrojtje të Zonës tërë efektivi ushtarak i përbërë prej rreth 400 luftëtarësh dhe i pajisur me armatim të lehtë, i cili  luftonte kundër një ushtrie me mijëra forca ushtarake e policore serbe dhe me armatim të rëndë të këmbësorisë dhe të artilerisë.

Në atë betejë të ashpër, në Pikën e Pestë mbrojtëse, kishte rënë heroikisht në fushën e nderit ushtari i UÇK-së,  Lulëzim Guta, si dhe bashkëluftëtarët e tij: Arsim Zeqiri dhe Sali Baliu në Pikën e Gjashtë, Gursel Sylejmani në Pikën e Tretë, Sejdi Sejdiu, Bashkim Vishi dhe Nazim Terziu në Pikën e Dytë, ndërsa, Bajram Sylejmani dhe Kemajl Hetemi në pikën e Parë.  Gjatë luftimeve ballë për ballë janë vrarë edhe shumë ushtarë e policë serbë, ndërsa kanë marrë plagë-lirie edhe shumë ushtarë të UÇK-së.

Kontrolloni gjithashtu

Milovan Drecun

Milovan Dreçun: Aktakuza kundër Thaçit dhe liderëve të tjerë të UÇK-së, rezultat i punës sonë

Milovan Dreçun, Kryetar i Komitetit Parlamentar për Kosovën në Kuvendin e Serbisë, ka deklaruar se …