Shpend Ahmeti

Shpend Ahmeti: Çështja e kishës politike në Prishtinë duhet të zgjidhet në Kuvendin e Kosovës

Çështja e kishës së ndërtuar pa leje në kohën e regjimit ë Slobodan Milosheviqit në truallin e Universitetit të Prishtinës, është çështje e ndjeshme, që duhet të zgjidhet në Kuvendin e Kosovës, ka thënë kryetari i Prishtinës,  Shpend Ahmeti, i cili ka saktësuar për mediet  se nuk angazhohet për rrëzimin kishës, porse lufton kundër padrejtësisë  që është bërë në kohën e regjimit vrasës dhe diktatoriale të Milosheviqit i cili Universitetit ia ka marrë më shumë se 4 hektarë dhe ata ia ka dhënë Kishës Ortodokse serbe. Ai ka thënë se ndërtimi i kishës ka pasur për qëllim kolonizimin e Kisha Ortodokse serbe nuk është mirë të identifikohet me këtë objekt. “Kjo nuk është çështje e lirive fetare, kjo nuk është çështje e propagandës se një prefekt shqiptar nuk iu jep diçka serbëve, por është çështje politike për shkak se trualli i është marrë Universitetit në qendër të qytetit në kohën kur janë ndërtuar banesa për policinë serbe, në kohën kur janë ndërtuar banesa për refugjatët nga Bosnja e Kroacia”, ka thënë mes tjerash, Shpend Ahmeti.

Kontrolloni gjithashtu

Sot është një ditë e jashtëzakonshme, që nuk ishte menduar më parë, tha kryeministri, Edi Rama, në Samitin BE-Ballkani Perëndimor

Kryeministri i Shqipërisë, Edi Rama ka reagar lidhur me atentatin kundër, ish kryetarit amerikan, Donald Trump

Kryeministri i Shqipërisë, Edi Rama ka reagar lidhur me atentatin kundër, ish kryetarit, Donald Trump, …