Edi Rama

Shqipëria në vendin e katërt në grupin e vendeve më rritje në Programin ndërkombëtar të vlerësimit të nxënësve

Programi ndërkombëtar i vlerësimit të nxënësve në kompetencat matematikore, shkencore dhe gjuhësore e vlerësoi Shqipërinë me 10 deri në 18 pikë më shumë, në edicionin e këtij viti. Kryeministri Rama i kushtoi komunikimin e tij javor këtij lajmi duke deklaruar se kjo renditje është rezultat i reformës së qeverisë në arsimin parauniversitar. Në përdorimin e kompetencave shkencore, 15-vjeçarët shqiptarë kanë një rritje me 18 pikë krahasuar me edicionin e kaluar, duke u renditur Shqipërinë të katërtën në grupin e vendeve më rritjen më të lartë të pikëve.  Në kompetencat matematikore një rritje po ashtu me 18 pikë ndërsa në kuptimin e saktë të asaj të lexojnë, nxënësit shqiptarë kishin një rritje me 10 pikë.

Kontrolloni gjithashtu

Grupi parlamentar i AAK-së ka mbajtur një tryezë ku është diskutuar për situatën e sigurisë pas sulmit terrorist të 24 shtatorit

Grupi parlamentar i AAK-së ka mbajtur një tryezë ku është diskutuar për situatën e sigurisë pas sulmit terrorist të 24 shtatorit

Grupi parlamentar i AAK-së  ka mbajtur  një tryezë diskutimi në lidhje me situatën e sigurisë …