Shqiptarët ndalohen në kufirin Kroaci-Serbi, u kërkohet një letër ku mohohet shtetësia e Kosovës

Shqiptarët ndalohen në kufirin Kroaci-Serbi, u kërkohet një letër ku mohohet shtetësia e Kosovës

Edhe pse Serbia ka penguar, keqtrajtuar dhe vazhdon t’i keqtrajtojë  shqiptarët kudo në pikat kufitare, mijëra shqiptarë të Kosovës presin me orë e ditë për të hyrë nëpër Serbi, pavarësisht represionit.  Mediet bëjnë të ditur se ata nuk po lejohen të hyjnë në Serbi pasi që policia po ju kërkon letrat e hyrjes, përmes të cilave, nuk njihet statusi i Kosovës. Kjo letër ishte pjesë e marrëveshjes që ka nënshkruar krerët e Kosovës në Bruksel, për atë që quhet  “lëvizjen e lirë” e shqiptarëve të Kosovës nëpër territorin e Serbisë. Lëvizja nëpër serbi bëhet vetëm me letërnjoftim, por në momentin që hyjnë në kufi shtetasve të Kosovës iu lëshohet një dokument nga Ministria e Punëve të Brendshme të Serbisë, ku nuk pranohet  statusi i Kosovës.

Kontrolloni gjithashtu

Zgjim Hyseni: Kurti nuk do të pranojë një koalicion me PDK-në me një rezultat të ulët të votave

Zgjim Hyseni nga PSD, deklaroi se kryeministri Albin Kurti, edhe gjatë kohës kur ishte në …