Si ndihen Albin Kurti e Albulena Haxhiu me gjykimin kundër: Frashër Krasniqit, Atdhe Arifit, Egzon Halitit e Adea Batushës?

Si ndihen Albin Kurti e Albulena Haxhiu me gjykimin kundër: Frashër Krasniqit, Atdhe Arifit, Egzon Halitit e Adea Batushës?

“Betimi për Drejtësi” ka bërë të ditur se i ish-deputeti nga radhët e Lëvizjes Vetëvendosje,  Frashër Krasniqi dhe aktivistët: Adea Batusha, Egzon Haliti dhe Atdhe Arifi përsëri janë deklaruar të pafajshëm për sulmin në Kuvend, por kësaj here para një trupi tjetër gjykues. Në këtë proces gjyqësor, i cili ishte kthyer në rigjykim, katër të akuzuarit dyshohen nga Prokuroria Speciale si përgjegjës për sulmin në Kuvendin e Kosovës në gushtin e vitit 2016, që është kualifikuar si vepër terroriste. Pas leximit të aktakuzës nga ana e prokurores speciale Fikrije Fejzullahu, katër të akuzuarit janë deklaruar të pafajshëm.  Më 27 nëntor të vitit 2017, Gjykata Themelore në Prishtinë i kishte shpallur fajtorë katër të akuzuarit, duke i dënuar me 21 vjet e gjashtë muaj burg.  Frashër Krasniqi ishte dënuar me 8 vjet, Atdhe Arifi,  6 vjet, Egzon Haliti me 5 vjet e gjysmë si dhe Adea Batusha me 2 vjet heqje lirie. Pas ankesave në Gjykatën e Apelit, kolegji i instancës së dytë gjyqësore, kishte vlerësuar se aktgjykimi i shkallës së parë është bërë me shkelje ligjore dhe e kishte anuluar të njëjtin dhe në këtë mënyrë, lëndën e kishte kthyer në rigjykim.

Si ndihen sot  Albin Kurti e Albulena Haxhiu me gjykimin  kundër ish bashkëpunëtorëve të tyre: Frashër Krasniqit, Atdhe Arifit, Egzon Halitit dhe Adea Batushës,  në kohën kur Albin Kurti është kryeministër i Kosovës  e Albulena Haxhiu, ministre e drejtësisë. Dikur të gjithë ishin bashkë në protestat e dhunshme e të përgjakshme. Asokohe shin në të njëjtën parti dhe i mbronin qëndrimet dhe urdhrat e Albin Kurtit.

Kontrolloni gjithashtu

Në Kabul të Afganistanit 21 qytetarë kanë humbur jetën nga një shpërthim që ndodhi në një xhami gjatë namazit të akshamit

Në Kabul të Afganistanit 21 qytetarë kanë humbur jetën nga një shpërthim që ndodhi në një xhami gjatë namazit të akshamit

Në Kabul të Afganistanit,  21 qytetarë kanë humbur jetën  nga një shpërthim që ndodhi në …