KEK
Fillimi / Lajmet / Sot është afati i fundit për partitë politike që t’i dorëzojnë në KQZ emrat e kandidatëve për deputetë
Komisioni Qendror Zgjedhor publikon rezultatet përfundimtare të zgjedhjeve të 14 shkurtit, Vetëvendosje fiton 49.95% të votave

Sot është afati i fundit për partitë politike që t’i dorëzojnë në KQZ emrat e kandidatëve për deputetë

Sot është dita e fundit për subjektet politike që të dorëzojnë listat e tyre me emrat e kandidatëve për deputetë, të cilët pas çertifikimit do të mund të garojnë për ulëse në Kuvendin e Kosovës. Deri më tani vetëm 10 subjekte politike me gjithsej 210 kandidatë, kryesisht nga radhët e komuniteteve, kanë dorëzuar në KQZ aplikimin për çertifikim për pjesëmarrje në zgjedhje si dhe listën me emrat e kandidatëve për deputetë. Pas Aktgjykimit të Gjykatës Kushtetuese, ku konstatohet se personi i dënuar për vepër penale me një vendim gjyqësor të formës së prerë në 3 vitet e fundit, nuk mund të jetë kandidat për deputet, KQZ-ja ka bërë të ditur se do t’i dërgojë listat me emrat e të gjithë kandidatëve në Këshillin Gjyqësor të Kosovës. Gjithashtu, listat me emrat e kandidatëve për deputetë do t’iu dërgohen edhe në 5 institucione tjera përveç KGjK-së, pra në ministri të Punëve të Brendshme, ministri të Punëve të Jashtme, ministri të Mbrojtjes, Agjencinë e Kosovës për Inteligjencë dhe në Panelin Zgjedhor për Ankesa dhe Parashtresa.

Kontrolloni gjithashtu

Bekim Jashari: E kemi amanet që ta ruajmë shtetin tonë të cilin e krijuam falë atyre që kanë dhënë jetën për të

Bekim Jashari: E kemi amanet që ta ruajmë shtetin tonë të cilin e krijuam më sakrificën e atyre që e dhanë jetën për të

Kryetari i Skenderajit, Bekim Jashari, tha se e kemi amanet që ta ruajmë e ta ...