Fillimi / Lajmet / Sot është Dita Botërore e Dhurimit të Gjakut me fushatë për dhurimin e gjakut për të shpëtuar jetën e atyre në nevojë
Sot është Dita Botërore e Dhurimit të Gjakut me shatë për dhurimin e gjakut për të shpëtuar jetën e atyre në nevojë

Sot është Dita Botërore e Dhurimit të Gjakut me fushatë për dhurimin e gjakut për të shpëtuar jetën e atyre në nevojë

Sot është dita botërore e dhurimit të gjakut. Që prej vitit 2004 kjo datë shënohet me fushatë për dhurimin e gjakut për të shpëtuar jetën e atyre në nevojë. 14 qershori në shumë vende të botës organizohet “Dita Botërore e Dhurimit të Gjakut”. Temat e fushatave që organizohen janë të ndryshme, megjithatë kanë një qëllim rritjen e vetëdijes së popullatës për të dhuruar gjak dhe për të shpëtuar jetë të atyre që janë në nevojë. Kjo ditë shënohet çdo vit edhe në Kosovë dhe këtë vit zyrtarët e Ministrisë së Shëndetësisë do të organizojnë dhënien vullnetare të gjakut me qëllim të ngritjes së vetëdijes për rëndësinë që ka sigurimi në kohë i gjakut dhe produkteve të tij.

Kontrolloni gjithashtu

IKSHPK sërish i bënë apel qytetarëve që të qëndrojnë nëpër shtëpi e të mos dalin në rrugë e sheshe

Njoftohet edhe për katër viktima tjera nga koronavirusi

Njoftohet se gjatë ditës së sotme kanë vdekur edhe katër pacient të tjerë të infektuar ...