Sot është Dita Botërore e Kryqit të Kuq dhe Gjysmëhënës së Kuqe që ka kuptimin e shpëtimit të jetëve të njerëzve

Sot është Dita Botërore e Kryqit të Kuq dhe Gjysmëhënës së Kuqe që ka kuptimin e shpëtimit të jetëve të njerëzve

Sot është Dita Botërore e Kryqit të Kuq dhe Gjysmëhënës së Kuqe. Tetë maji është zgjedhur pasi në këtë datë ka lindur themeluesi i Kryqit të Kuq, Henry Dunant. Ai ka marrë Çmimin e parë të Nobelit për Paqe. Dita e Kryqit të Kuq është shënuar për herë të parë në vitin 1948. Pas disa ndryshimeve të emrave, është bërë Dita Botërore e Kryqit të Kuq dhe Gjysmëhënës së Kuqe më 1984. Kjo datë shënon rolin e anëtarëve dhe vullnetarëve të të dyja organizatave në shpëtimin e jetëve dhe mbrojtjen e njerëzve të varfër në gjithë botën.

Kontrolloni gjithashtu

Don Agim Qerkini: Shqiptarët janë dëshmi e tolerancës dhe mirëqenies

Famullitari katolik Don Agim Qerkini ka vizituar Bashkësinë Islame të Kosovës nga ku ka uruar …