Limak Kosovo
Fillimi / Lajmet / Sot është paralajmëruar një vizitë në Prishtinë e dy këshilltarëve të kancelares gjermane, Angela Merkel
Qeveria e Kosovës vlerëson se raporti i Bankës Botërore është plotësisht i pa vërtetë dhe i pa bazuar

Sot është paralajmëruar një vizitë në Prishtinë e dy këshilltarëve të kancelares gjermane, Angela Merkel

Edhe java që po hyjmë pritet të përfshihet me porosi të bashkësisë ndërkombëtare sa i përket dialogut me Serbinë. Për sot, në Kosovë është paralajmëruar një vizitë e dy këshilltarëve të kancelares gjermane Angela Merkel. Në Kosovë të shtunën solli mesazhe edhe zyrtari i lartë amerikan, David Hale, i cili ftoi liderët e Kosovës që të flasin me një zë, në mënyrë që të fuqizohet roli i Kosovës në dialog. Hale po ashtu theksoi se përkrahja e SHBA-së është e palëkundshme. Duke folur për marrëveshjen gjithëpërfshirëse me Serbinë, Hale tha se në bosht të saj duhet të jetë njohja e ndërsjelltë. Edhe pse ditët e fundit ka pasur presion për heqjen e taksës për t’i hapur rrugë dialogut me Serbinë, kryetari serb, Vuçiq, ka vënë në pikëpyetje vazhdimin e dialogut edhe nëse hiqet taksa. Lista Serbe, përmes zëdhënësit Igor Simiq, u ka thënë LDK-së dhe Vetëvendosjes, se do t’iu bashkohet në rrëzimin e Qeverisë Haradinaj nëse i sigurojnë 51 vota.

Kontrolloni gjithashtu

Dogana e Kosovës dhe ATK-ja grumbullojnë 80 milionë euro më pak se në periudhën e njëjtë të vitit të kaluar

Dogana e Kosovës dhe ATK-ja grumbullojnë 80 milionë euro më pak se në periudhën e njëjtë të vitit të kaluar

Ulja e importit dhe rënia e konsumit për shkak të pandemisë COVID-19 ka ndikuar që ...