Peter Bayer: Anëtarësimi i Serbisë në Bashkimin Evropian nuk do të jetë i mundur pa njohjen e Kosovës

Sot në Gjermani po mbahen zgjedhjet për pasuesin e kancelares Angjela Merkel pas 16 vite të saj në pushtet

Sot në Gjermani po mbahen zgjedhjet për pasuesin e kancelares Angjela Merkel pas 16 vite të saj në pushtet. Sipas sondazheve të fundit, dallimi ndërmjet partive kryesore ishte shumë i vogël, ndërkohë që shumë votues ishin ende të pavendosur. Armin Laschet është kandidati për kancelar i bllokut CSU/CSU. Ai u nominua për këtë post në janar, por me kalimin e kohës, mbështetja për të ka rënë. Ndërkohë, gjithshnjë sipas sondazheve, ndaj kandidatit të SPD-së, Olaf Scholz, që ka qenë ministër i Financave dhe zëvendës i Merkelit, është rritur mbështetja gjatë verës.  Një koalicion tjetër i mundshëm është vazhdimi i koalicionit aktual CDU/CSU-SPD, ku ndoshta do të bënin pjesë edhe të Gjelbrit apo Demokratët e Lirë (FDP). Sipas sondazheve, të Gjelbrit, janë partia e tretë, dhe kandidate për kancelare kanë Annalena Baerbock. Gjatë debateve mes kandidatëve për psotin e kancelarit të Gjermanisë, kanë dominuar çështjet që kanë të bëjnë me ndryshimet klimatike, pensionet, taksat, rroga minimale, kujdesi shëndetësor, edukimi, migrimi dhe digjitalizimi.

Kontrolloni gjithashtu

Albin Kurti: Vetëvendosja ka garuar në zgjedhjet e fundit me platformën për punësim dhe drejtësi, jo për rritje pagash

Kryeministri, Albin Kurti, ka thënë sot para deputetëve, në Kuvend,   se pakoja për përballje me …