leoni

Sot në Gjilan mbahet Akademi përkujtimore në nderim të atdhetarit, Taip Zeka

Sot në Gjilan mbahet Akademi përkujtimore në nderim të atdhetarit, Taip Zeka

Sot më 10 shkurt 2020, në orën 17.00, në sallën e Teatrit të Qytetit të Gjilanit, mbahet Akademi përkujtimore në nderim të veprimtarit të çështje kombëtare, Taip Zeka. Ky tubim përkujtues organizohet nga Shoqëria Lëvizja, Organizata e Veteranëve të Luftës së UÇK-së dhe Shoqata e ish të Burgosurve Politikë, në nderim të, siç thuhet, “veprimtarit të heshtur që lidhte brezat çlirimtarë”. Baca Taip, ishte në veprimtarinë ilegale gjithë rininë e tij, por veçmas pas vrasjes së vëllait të tij, heroit të kombit –Kadri Zekës, më 1983. Sigurimi i Shtetit të atëhershëm okupator e arrestoi, ku baca Taip qëndroi në burg deri në vitin 1989.

Kontrolloni gjithashtu

Asambleja Parlamentare e Këshillit të Evropës ka votuar pro anëtarësimit të Kosovës në këtë organizatë

Asambleja Parlamentare e Këshillit të Evropës ka votuar pro anëtarësimit të  Kosovës në këtë organizatë. …