Sot në hotelin ‘’Emerald’’ u mbajt Konferenca përmbyllëse e projektit dy vjeçar të binjakëzimit...

Sot në hotelin ‘’Emerald’’ u mbajt Konferenca përmbyllëse e projektit dy vjeçar të binjakëzimit…

Sot në hotelin  ‘’Emerald’’ në Prishtinë, po  mbahet  konferenca përmbyllëse e projektit dy vjeçar të binjakëzimit, Mbështetje për Laboratorin e Ushqimit dhe Veterinarisë,  projekt i financuar nga BE dhe i menaxhuar nga Zyra e Bashkimit Evropian në Kosovë. Implementuar nga AUV si autoritet përfitues dhe Zyra Shtetërore për Siguri Ushqimore dhe Mbrojtje të Konsumatorit nga Saksonia e Ulët Gjermani LAVES. Do të prezantohen të arriturat e projektit të cilat kanë ndikuar në rritjen e kapaciteteve të kryerjes se analizave të ushqimit duke përfshirë implementimin e metodave të reja për kryerje të një game me të gjerë te analizave laboratorike në lloje të ndryshme te produkteve ushqimore. Ku për herë të parë ka filluar kryerja e testimeve konfirmative të analizave.

Kontrolloni gjithashtu

Amerika dhe Bashkimi Evropian presin që më së largu sot të arrihet një marrëveshje për qetësim të situatës në veriun e Kosovës

Shtetet e Bashkuara të Amerikës dhe Bashkimi Evropian presin që sot  të arrihet një marrëveshja …