Fillimi / Lajmet / Sot me një Akademi është përkujtuar Masakra e Tivarit
Sot në një Akademi është përkujtuar njëra prej tragjedive më të përgjakshme e kryer nga focat serbe, masakra e Tivari

Sot me një Akademi është përkujtuar Masakra e Tivarit

Sot në një Akademi është përkujtuar njëra prej tragjedive më të përgjakshme dhe më të dhimbshme, ku nga forcat jugosllave në Tivar të Malit të Zi u vranë dhe u masakruan mijëra shqiptarë, ngjarje kjo e cila edhe pas 74 vjetësh vazhdon të mbetet e pandriçuar si duhet. Kryeministri Haradinaj, tha se pa u ndëshkuar kryesit e këtij krimi makabër, kjo ngjarje rrezikon të përsëritet, andaj porositi institucionet e shtetit se jo vetëm që duhet të diskutojnë, por edhe të ndërmarrin veprime për të zbuluar të vërtetën. Ndërsa, zëvendëskryeministri Enver Hoxhaj tha se masakra e Tivarit është tragjedia më e madhe dhe vazhdimësi e krimeve të Serbisë. Se krimi dhe gjenocidi i bërë aso kohe ishte i qëllimshëm, e thotë edhe Sabit Syla, drejtor i Institutit të Historisë. Sipas tij, edhe pas shtatë dekadave nuk janë gjetur as trupat e viktimave, e madje nuk ekziston as lista e tyre e plotë. Ndryshe, para 74 vjetësh, saktësisht në pranverën e vitit 1945 u vranë dhe masakruan me mijëra shqiptarë në Tivar, e kryer nga forcat jugosllave, ngjarje kjo që vazhdon të mbetet e pandriçuar si duhet. /KP/

Kontrolloni gjithashtu

Rukiqi: Pandemia nuk ka ndikuar vetëm në shëndet por edhe në ekonomi, dëmet janë të konsiderueshme

Rukiqi: Pandemia nuk ka ndikuar vetëm në shëndet por edhe në ekonomi, dëmet janë të konsiderueshme

Nga nëntë deri në dhjetë milionë euro në ditë Kosova ka pasur humbje në sektorin ...