kek baneri
valamobile
mbpzhr 2018
Fillimi / Lajmet / Substancat narkotike, gjithnjë e më të përhapura në Kosovë
Droga

Substancat narkotike, gjithnjë e më të përhapura në Kosovë

Substancat narkotike,  tanimë  nuk janë diçka e panjohur për qytetaret Kosovës. Madje droga është duke gjetur përdorim goxha të madh, sidomos nga rinia. E kjo ka tërhequr vëmendjen e Avokatit të Popullit, që është duke bërë një hetim në lidhje me pasojat që po shkakton droga tek qytetarët e Kosovës. Rezultat nuk janë aspak të mira. Mbi bazën e të dhënave, që janë të verifikueshme vitin e kaluar kemi pas mbi 80 raste të vdekjeve nga mbi doza. Për vitin 2018 ende nuk janë përpunuar të gjitha të dhënat. Por, një statistikë për rajonin e Gjilanit për tre mujorin e parë duket shumë shqetësuese, sepse në tremujorin e parë ka pas 5 rastet vdekjes prej ovedrozës, është zonë e kufirit dhe  ekzistojnë dyshime se importohet një drogë sintetike prej Serbisë. Ka qenë edhe fakti i rënies  rapide të moshës së përdoruesve, sipas  disa burimeve mosha mesatare në 2016 ka qenë 22 vjeç brenda një viti ka rënë në 16 vjeç, ndërsa rasti ma ekstrem ka qenë në moshën 10 vjeçare.

Kontrolloni gjithashtu

Haradinaj: Lajmet triumfuese nuk kanë të ndalur për Kosovën, e cila është shndërruar në fuqi botërore në xhudo

Haradinaj: Lajmet triumfuese nuk kanë të ndalur për Kosovën, e cila është shndërruar në fuqi botërore në xhudo

Kryeministri i vendit, Ramush Haradinaj, ka uruar xhudistet, Distria Krasniqi dhe Nora Gjakova, për pjesëmarrjen ...