Veton Surroi

Surroi: Kosova duhet ta ndihmojë Serbinë që të bëhet pjesë e Bashkimit Evropian (!)

Publicisti, Veton Surroi, politikan i deplasuar i ish regjimit jugosllav, i cili po përpiqet të bëhet pjesë me ndikim e  dialogut me Serbinë, vetëm me kusht që të mos jetë pjesë e ekipit edhe kryetari Hashim Thaçi,  ka deklaruar  se nëse Bashkimi Evropian ka vullnet të ndihmojë Serbinë, edhe Kosova duhet që në çdo segment ta ndihmojë Serbinë. Sipas tij ky qenka edhe  interes strategjik i Kosovës që Serbia të jetë pjesë e Bashkimit Evropian,  të jetë anëtare e Bashkimit Evropian. Me këtë përpjekje për ta ndihmuar Serbinë, Surroi pretendon të zë një vend kyç në bisedime,  të cilat mendohet se do t i udhëheq një ekip i Qeverisë së Kosovës në përpjekje për t’ ia  marrë mandatin e bisedimeve kryetarit,  Hashim Thaçi.

 

Kontrolloni gjithashtu

Bajram Begaj: Kosova dhe Serbia të kthehen sa më shpejt në tryezën e dialogut dhe në zbatimin e marrëveshjeve

Begaj: Të drejtat e njeriut janë ideal i përbashkët për të cilin luftojnë të gjithë popujt

Kryetari i Shqipërisë, Bajram Begaj ka vlerësuar lart dokumentin e të drejtave të njeriut dhe …