Fillimi / Lajmet / Thaçi: Anulimi i Samitit të Parisit për të dy vendet, Kosovën dhe Serbinë, shënon hap prapa për të ardhmen evropiane
Kryetari Thaçi e autorizon ministrin Bislimi për nënshkrimin e dy marrëveshjeve të reja në mes të Kosovës dhe BE-së

Thaçi: Anulimi i Samitit të Parisit për të dy vendet, Kosovën dhe Serbinë, shënon hap prapa për të ardhmen evropiane

Kryetari Thaçi ka reaguar për anulimin e takimit të Parisit, që ishte paraparë të mbahet më 1 korrik. Ai përmes një postimi në rrjetin social ka shkruar ngërçi në dialog dhe anulimi i Samitit të Parisit për të dy vendet, Kosovën dhe Serbinë, shënon hap prapa për të ardhmen evropiane. Thaçi ka thënë se vendimet dhe veprimet e nxituara, të pakoordinuara dhe të gabuara strategjikisht të institucioneve shtetërore të Republikës së Kosovës, kanë dëmtuar rëndë respektin dhe mbështetjen e partnerëve tanë perëndimorë për Kosovën. Ai ka shtuar se si rrjedhojë, partnerët tanë ndërkombëtarë, fatkeqësisht sot e mbajnë Kosovën përgjegjëse për bllokimin e dialogut, për dështimin e takimit të paraparë në Paris dhe për prolongimin e vendimit për liberalizimin e vizave për qytetarët tanë.

Kontrolloni gjithashtu

Cakaj: Përfaqësia e Shqipërisë dhe Zyra Konsullore e Kosovës në Kopenhagë ndajnë të njëjtën hapësirë

Cakaj: Përfaqësia e Shqipërisë dhe Zyra Konsullore e Kosovës në Kopenhagë ndajnë të njëjtën hapësirë

Flamujt e Shqipërisë dhe Kosovës valëviten së bashku në Kopenhagë. Në kuadër të përfaqësimit me ...