Time Kadrijaj: Qasja e Donika Gërvallës është e gabuar, na duhet një strategji e përbashkët për diplomacinë e jashtme

Time Kadrijaj: Qasja e Donika Gërvallës është e gabuar, na duhet një strategji e përbashkët për diplomacinë e jashtme

Mosnjohja e Kosovës nga pesë vende të Bashkimit Evropian paraqet rrezik për ombrellën e sigurisë së vet BE-së. Kështu u tha në mbledhjen e komisionit parlamentar për Punë të Jashtme dhe Diasporë, teksa u kërkua unitet politik dhe plan strategjik kombëtar në përfaqësimin e Kosovës jashtë vendit. Deputetja e AAK-së Time Kadrijaj tha se ky fakt është pengesë për aspiratat e shtetit tonë Ajo ngriti edhe çështjen e lëvizjes së lirë, duke thënë se është e padrejtë që Kosova nuk ka liberalizim të vizave, teksa theksoi se vendet tjera po marrin statusin e kandidatit. Kadrijaj kritikoi edhe qasjen e ministres së Punëve të Jashtme, Donika Gërvalla, karshi këtyre proceseve. Teksa foli për rëndësinë që ka hartimi i një strategjie të përbashkët karshi 5-vendeve që nuk e kanë njohur ende Kosovën.

Kontrolloni gjithashtu

Shoqata Krimet e Luftës, në Gjakovë, dorëzoi kallëzim penal në Prokurorinë Speciale kundër serbit, Bozhidar Deliq

Shoqata Krimet e Luftës, në Gjakovë, dorëzoi kallëzim penal në Prokurorinë Speciale kundër serbit, Bozhidar Deliq

Shoqata Krimet e Luftës në Gjakovë, ka dorëzuar të martën kallëzim penal në Prokurorinë Speciale …